cultura

Morella presenta la trentena edició del Festival Internacional de Música

El Festival, que posa en valor l'orgue de l'Arxiprestal de Morella, serà preludi del Sexenni i se celebrarà entre el 13 i el 15 d'agost

L'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el director del Festival Internacional de Música, Ricardo Miravet, han presentat una nova edició del certamen. Este esdeveniment posa en valor l'orgue, una de les joies patrimonials de Morella, formada per 4000 tubs i constituïda fa tres segles.

El Festival d'enguany serà el preludi del Sexenni, ja que al concloure, començaran les festes més importants que celebra la localitat, de sis en sis anys.

El Festival es desenvoluparà entre els dies 13 i 15 d'agost, a les 22.30 hores. El concert inaugural estarà protagonitzat pel propi Miravet, que se centrarà en “L'esplendor del barroc espanyol i francés, i dels primers romàntics”. Al dia següent, tindrà lloc un recital del conjunt de vents de Cinctorres, titulat “Música Medieval i Renaixentista amb instruments d'època”. Finalment, tornarà a tancar el certamen el Cor del Festival, interpretant una missa de Wolfang Amadeus Mozart, coneguda sota el nom de “Missa del teuladins”. Cal recordar que el Cor format per veïns de Morella és una de les peces fonamentals del Festival i que, any rere any, tanca el Festival amb un gran èxit de públic.

Una gran joia

Redacció

L'orgue situat a la Basílica Arxiprestal Santa Maria la Major és un dels més grans i en millor estat de conservació de la Comunitat Valenciana. Este instrument va ser construït per Turull l'any 1717 i posseïx tres cossos, amb un total de 3.963 tubs sonors.

L'aspecte i atenció actual de l'orgue de Morella, se li deu a Ricardo Miravet. En 1987 se li va encarregar la tasca de restauració de l'instrument, que li va costar vuit anys. El temps empleat dóna bon compte del deteriorament en què es trobava l'orgue, maltractat especialment, en les guerres Carlines i en la Guerra Civil. A pesar de la complexitat de l'actuació, ésta no va impedir que durant eixos anys se celebrarà el Festival de Música que dirigix i organitza l'organista, des de l'any 82. Miravet també ha restaurat este tipus d'instruments a Argentina, Uruguai i en les pròximes poblacions de Monroig o Borriol. L'Ajuntament de Morella va declarar a l'organista, fill adoptiu de la ciutat l'any 1996.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
dit o fet per dones

La pedra seca com una resistència

Música

In-Somni obre demà a Besalú, amb Bigott, una nova edició itinerant

besalú
música

El vidrerenc Àlex Pérez presentarà ‘Tot el que som’ al Festival Espurnes de Llagostera

vidreres
música

Sven Väth encapçalarà el cartell del festival electrònic Delirium

cassà de la selva
Cultura

Ivan Ivanji, escriptor serbi i supervivent d’Auschwitz

ART

El paper pioner d’Espais, en una exposició a Girona

Girona
Cultura

Personatges de tres obres de Guimerà a la façana de la Casa Mural del Vendrell

El Vendrell
figueres

Dibuixos del Dalí adolescent per commemorar els 120 anys del seu naixement

FIGUERES
lletres

Núria Cadenes, Jordi Masó i Maria Mercè Roca, finalistes del Llibreter

barcelona