cultura

història

‘Girona a l'abast' viatjarà als temps anteriors a la ciutat

El 15è cicle de conferències del Bell-lloc començarà dijous vinent, amb el títol ‘Girona abans de Girona'

La quinzena edició del cicle de conferències Girona a l'abast, organitzat pel col·legi Bell-lloc, estarà dedicada al tema Girona abans de Girona. Dels primers assentaments fins a la fundació de la ciutat. Segons els organitzadors, l'objectiu del cicle és “conèixer l'espai físic, tant geològic com geogràfic, sobre el qual s'assentarà Gerunda; veure i interpretar-ne el procés de transformació i d'humanització; l'evolució cultural, productiva i demogràfica dels grups que hi han anat vivint i, finalment, la definició de les primeres cultures diferenciades i els seus contactes amb altres civilitzacions, fins arribar a la Gerunda romana”. Les conferències tindran lloc a l'Espai Caixa de Poeta Marquina (19.30 h).

Julià Maroto, professor de prehistòria de la UdG, obrirà el cicle dijous vinent, amb El temps dels caçadors-recol·lectors. El 14 de febrer, l'arqueòleg i professor de la UdG Àngel Bosch se centrarà en la Prehistòria recent: els primers agricultors i ramaders. El 28 de febrer, l'arqueòleg del laboratori d'arqueologia i prehistòria de la UdG Jordi Sagrera tractarà L'edat de ferro i la cultura ibèrica. El 7 de març clourà el cicle Pere Castanyer, del Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries, amb De la colonització grega a l'arribada dels romans. El dissabte 23 de febrer tindrà lloc una visita guiada gratuïta a les coves de Serinyà, a càrrec del catedràtic de prehistòria de la UdG, Narcís Soler.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.