Territori

agenda. d'autor / d.m

Nous ajuts per a la contractació d'artistes locals
La Diputació de Lleida ha anunciat una partida de 133.000 euros per ajudar els ajuntaments que contractin artistes i grups de les terres de Lleida en les seves festes majors i actes culturals. Això ja es va fer durant el 2012 i un centenar d'artistes i grups se'n van beneficiar. Per a cada contractació, cada Ajuntament rep 500, 750 o 1.000 euros, en funció del nombre d'habitants del municipi. L'Esbart Arrels de Lleida, La Cobla de Tàrrega, els Diables de Cervera, la Companyia Talia Teatre, el grup d'animació Amesames, el grup d'Havaneres Aires del Segre o el Grup Tremendos formen part dels grups i artistes que han estat contractats per diversos ajuntaments que s'han acollit a aquests ajuts que, de vegades, poden arribar a cobrir el cost total de l'actuació. A partir del març s'obre la convocatòria del 2013.
El Castell de Mejanell, amb portes obertes i degustació
Les portes del conjunt històric medieval del castell de Mejanell, presidit per una torre de guaita romànica recentment restaurada, s'obriran aquest diumenge 17 de febrer. Es tracta d'un element del patrimoni arquitectònic de la Segarra habitualment tancat al públic. La iniciativa l'ha organitzada el grup de promoció segarrenc Camins de Sikarra i es complementa amb una exposició i degustació sobre l'elaboració de la xocolata artesana, amb un tast que inclou el maridatge amb vi dolç, cervesa artesanal i ratafia de productors locals. L'activitat s'ofereix a un públic limitat, per la qual cosa es recomana fer-ne una reserva prèviament a través del web http://caminsdesikarra.com/ o del telèfon 600 53 79 70.
Darrer volum de l'obra poètica de Rosa Fabregat
L'escriptora Rosa Fabregat (Cervera, 1933) ha presentat aquesta setmana el poemari Ancorada amb la Boira. Obra Poètica I (1953-1993), editat en col·laboració entre l'Institut d'Estudis Ilerdencs i Pagès Editors. El volum inclou els primers poemaris publicats i tres poemaris inèdits. Complementa La temptació de vol. Obra Poètica II, presentat a l'abril. A més de l'obra poètica, Fabregat també és autora de novel·la, contes i assajos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llibre

Pere Portabella, reflectit en els seus escrits

barcelona

La nova psicodèlia catalana

Girona
música

Brittain Ashford obrirà el 5è A Peu de Carrer de l’Ateneu 24 de Juny

girona
MÚSICA

El Palau de la Música recorda Juli Garreta i convida Raquel García-Tomás

BARCELONA
Música

L’Empordà Music Festival creix

LA BISBAL D’EMPORDÀ
Cultura

Mor Frank Stella, reconegut pel seu art abstracte i precursor del minimalisme

efemèrides

El Govern commemorarà els centenaris d’Oriol Bohigas i Francesc Candel

barcelona
TEATRE

‘Burro’ reescriu la humanitat amb la mirada de l’animal del camp

BARCELONA
MÚSICA

El Sónar es farà tot a l’Hospitalet de Llobregat a partir del 2026

BARCELONA