Música

concert

xavier castillón

Saltant amb La Puça Diatònica

El grup bisbalenc La Puça Diatònica presenta aquest diumenge el seu segon disc, Patates viues, en un concert que tindrà lloc al teatre El Mundial, de la Bisbal d'Empordà (19.00 h, 5 euros). Format el maig del 2010 per Jordi Gasull (acordió diatònic i veus), Albert Such (guitarra acústica i veus) i Ramon Riera (sac de gemecs, whistles i gralla), el grup es va completar posteriorment amb Miquel Beltran (bodhrán, panderos i altres percussions), Pau Torres (contrabaix) i Toni Molina (bateria). Amb aquests ingredients, La Puça Diatònica elabora la seva música de taverna amb un estil molt personal que ells anomenen “wood músic” o música de fusta, perquè tots els instruments que toquen són d'aquest material i acústics. El resultat és una música provinent de les fonts de la tradició, tant irlandesa i celta com catalana, però que també entra en contacte amb altres ritmes més moderns com ara l'ska, sempre amb vocació d'incentivar el ball i la festa. En escena, els sis músics apareixen vestits amb faldilles escoceses com a uniforme de combat que deixa ben clares les seves intencions.

Aquests “amants de la música i el gintònic” van debutar l'abril del 2011 amb un disc autoeditat titulat Gintònicament parlant. La Puça Diatònica ha anat saltant per tot tipus d'escenaris, des de festes majors fins a sales de concerts, pubs, fires i altres esdeveniments diversos. “A dalt de l'escenari ens agrada tant passar-ho bé com fer-ho passar bé”, proclamen.

Amb “tranquil·litat i parsimònia”, a mitjan 2012 els components de La Puça Diatònica van començar a gravar les cançons incloses en el seu segon disc, recentment editat i titulat Patates viues, que és com anomenen les patates fregides a la Bisbal. Aquest títol també és el del primer single del disc, una cançó amb què volen ajudar a preservar “les paraules autòctones de cada població, conservades des de temps immemorials, per enriquir la nostra llengua”. El disc que presentaran aquest diumenge a la Bisbal també inclou cançons “de lluita, d'amor, d'il·lusió i de reivindicació”. Patates viues es pot comprar a Monjoc, La Siglantana i La Placeta de la Bisbal d'Empordà, i aviat també a www.lapucadiatonica.com.

Arpa de Bec
El concert de La Puça Diatònica està organitzat per Arpa de Bec, una associació que vol “fer ballar la gent de l'Empordà”, amb vetllades de musica folk i altres activitats. Les entrades anticipades per al concert del diumenge 17 de febrer es poden adquirir a la botiga Monjoc, Loteria Viñolas i el bar i restaurant La Plaça de la Bisbal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.