Teatre

CRÍTICA

Jordi Bordes

Intel·ligent i captivadora mirada

De com es pot traslladar una peça de Shakespeare a les relacions amatòries d'avui

Algú s'imagina un Puck amb malles verdes fent parar boig els enamorats en ple segle XXI? Algú pot pensar que és creïble uns actors que, per beneits, són incapaços d'assajar una peça en què una és un mur, l'altre el lleó i també hi ha dos enamorats privats de poder-se tocar? Doncs el treball que ha presentat durant gairebé un mes a La Seca l'equip dirigit per Mercè Vila aconsegueix que els personatges i les situacions cobrin una certa versemblança (de manera més o menys explícita). Shakespeare, fos drama, fos comèdia, aconseguia destil·lar unes relacions ben humanes. Ara, el treball de desconstrucció, practicat als locals d'Indi Gest, ha refet aquelles relacions de parella (amor correspost, no correspost o amor esgotat de tanta convivència sense batec) en un avui tan còmic com desesperat.

Si és encertat i lúcid el treball dramatúrgic, és un plaer contemplar la interpretació. Lineal i monòtona, per instants, o fogosa i enèrgica. És una interpretació que dóna espai a tots i que, tot i la forta presència de l'actriu Alba Florejachs (va triomfar fins a deixar arraconades les seves companyes d'escena en la sonada L'any que ve serà millor), hi ha un respecte i un joc mutu que salta de la cançó al ball, a l'equívoc, al joc de portes. Tot, molt fresc, que sembla espontani i intuïtiu, però que respon a una partitura ben travada i que descobreix una vis còmica d'Alba Pujol (una habitual en els muntatges generalment onírics de Carlota Subirós). Neus Bernaus aguanta bé ser una de les columnes vertebrals de l'obra i Òscar Muñoz, amb la seva habitual subtilesa, demostra ofici, així com Isak Férriz i José Pérez. L'obra ha tingut bona resposta en aquesta difícil temporada. Cal esperar que tingui noves oportunitats. El llenguatge i el ritme garanteixen un bon reclam per al públic en una sala comercial. Cal esperar, si més no, que trobin una nova oportunitat dins del futur Festival Shakespeare que es munta per aquesta primavera a la Biblioteca de Catalunya. La dramatúrgia desmanega la trama i amaga Puck amb intel·ligència. Les malles verdes no són d'aquesta època, realment.

SOMNI
Mercè Vila Godoy
Direcció: Mercè Vila Godoy
Intèrprets: Neus Bernaus, Isak Férriz, Alba Florejachs, Òscar Muñoz, José Pérez i Alba Pujol
Data i lloc: 1 de març, a La Seca
Un treball d'investigació que parteix d'‘El somni d'una nit d'estiu' de Shakespeare.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona