Territori

breus / c.f

Primers noms a la Fira de Música al Carrer de Vila-seca
El cartell de l'edició d'enguany de la Fira de Música al Carrer de Vila-seca (FiM), que tindrà lloc els dies 3 i 4 de maig, ja comença a tenir els primers noms confirmats. Egon Soda, Extraperlo, Univers, Tiger Menja Zebra, Salvaje Montoya, Miquel Serra, Tejero i Sea & Sun són alguns dels grups que actuaran en aquest certamen del Tarragonès que s'ha convertit en un dels principals aparadors de la música emergent a Catalunya. També s'hi presentaran els experiments sonors de PacoSan –amb membres d'El petit de Cal Eril–; el folk renovador de Sexy Bicicle, i actuaran els guanyadors del Sona 9, Empty Cage, entre altres. Més de 800 bandes s'han inscrit a la convocatòria artística de la FiM. Per seleccionar aquests grups, la direcció artística ha pogut comptar amb un comissariat format per periodistes musicals. Segons Kike Bela, el director artístic, “l'objectiu és conèixer directament i sense intermediaris això que s'està coent artesanalment, o no, als locals d'assaig i espais creatius del país. Tot plegat, amb la voluntat de proposar un arriscat i diversificat ventall de grups i bandes que representi les darreres tendències creatives del mercat, de l'interès del públic i dels professionals del sector”. Les properes setmanes s'aniran confirmant la resta de bandes que passaran per la FiM Vila-seca 2013, el primer cap de setmana de maig. El programa de la fira inclourà 35 propostes musicals, diverses en estils i formats.
Ivan Carbonell guanya el premi de narrativa de l'Ametlla de Mar
Ivan Carbonell, llicenciat en filologia catalana i humanitats per la Universitat de València, i professor de valencià de secundària, ha guanyat la 21a edició del premi de narrativa Vila de l'Ametlla de Mar amb l'obra Els aprenents de traïdor. “Feia molts anys que treballava en aquesta novel·la, pràcticament una dècada. De fet és una de les meves primeres novel·les. Vaig pensar que un bon lloc on podia ser llegida i entesa era a l'Ametlla de Mar. Les Terres de l'Ebre són confluència de moltes terres i persones”, segons l'autor, que afegeix que la novel·la també es basa “en la confluència de diversos personatges i escenaris, diverses ciutats d'Europa, en la recerca d'un llibre desaparegut de la Seu d'Urgell”. El premi, dotat amb 3.000 euros i la publicació de l'obra a Cossetània, es lliurarà el 21 d'abril al castell de Sant Jordi d'Alfama. En el mateix acte s'obrirà la següent convocatòria del premi, que està destinat a joves autors en català menors de 40 anys.
GR 175. LA RUTA DEL CISTER
Jordi Bastard
A peu pels monestirs: Aquesta guia proposa un recorregut a peu pels tres monestirs de l'orde del cister (Santes Creus, Poblet i Vallbona de les Monges). Són 104 quilòmetres que l'autor, el periodista i fotògraf Jordi Bastard, divideix en cinc etapes en què s'inclouen referències dels indrets d'interès natural i monumental.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.