cultura

LA CRÒNICA

Bon programa doble

Veure en directe Giles Robson & The Dirty Aces és com assistir a una reencarnació dels millors Dr. Feelgood, amb la diferència que Lee Brilleaux, sempre impecablement vestit, mai no hauria portat una samarreta dels Ramones suada en mil batalles i escenaris. Giles Robson sí que ho fa, segurament perquè pertany a una altra generació que ha viscut tan o més intensament el punk que el blues i el rhythm'n'blues, i això es nota en la intensitat sonora d'aquest jove quartet britànic que completen altres músics veterans, com ara el guitarrista d'origen polonès Filip Kozlowski, Ian Jennings (baix i contrabaix) i Mike Hellier (bateria). Dissabte a La Bombolla, la sala 2 de La Mirona de Salt, en una potent sessió doble del Black Music Festival i en un càlid ambient de club, Robson i la seva banda van mostrar una gran amplitud de registres, de John Lee Hooker a The Cramps, passant per Canned Heat, amb majoria de temes propis, com ara el single The mighty incinerator, que regalen al seu web en MP3.

I després d'aquesta catarsi de blues elèctric amb l'harmònica de Robson com a principal arma d'assalt, van ocupar l'escenari –literalment: eren set músics, que es repartien poc més d'un metre quadrat per cap– els catalans Very Pomelo i el madrileny Josele Santiago (Los Enemigos), en una combinació gairebé inèdita, tan excitant com efectiva. Junts van tocar una vintena de temes dels respectius repertoris, en català i en castellà, amb una normalitat absoluta i amb molt de soul i passió pel rock'n'roll, un dissabte a la nit en el barri dels meus somnis...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
saló

El Comic Barcelona tanca portes amb més de 110.000 visitants

barcelona
Necrològica

Mor l’actor Bernard Hill, el capità del ‘Titanic’ i el rei Theoden de Rohan

barcelona
Xavier Aliaga
Novel·lista

“Necessito passar-ho bé quan escric, provar coses”

Barcelona
LA CRÒNICA

Rebobinar és de nostàlgics

Música

Madonna fa ballar un milió i mig de persones a Copacabana

rio de janeiro
arts escèniques i música

El Límbic atrau 21.000 persones a Santa Coloma de Gramenet

barcelona
Ramon Coll
Arqueòleg. Autor d’ ‘El santuari ibèric de la cova de les Encantades del Montcabrer’

“La cova de les Encantades és l’únic santuari dels laietans”

PREMIÀ DE MAR
MÚSICA

Documenten les intèrprets no vocalistes de les formacions de ball dels anys 30

GIRONA

Un concurs de curtmetratges amb mòbil al festival de cinema de Blanes

blanes