cultura

Crítica

dansa

Dramatúrgia densa i mal·leable com el mercuri

El ball recorda el fluctuar rodolant, sense quasi esma, del mercuri

El treball de La Veronal és hipnòtic i deixa el públic satisfactòriament exhaust. La seva voluntat de col·lapsar d'informació i accions l'escena no té aturador. La qualitat de la composició de l'escena és increïble. Les accions es van repetint en diferents plans, quasi mai a l'hora, trencant totes les convencions possibles, sense resultar una fórmula gratuïta. El moviment, per moments, és preciosista; altres, producte d'espasmes. Remet a un continu univers en què l'espectador és i ha d'estar molt actiu. Només així és com troba claus de l'obra. Si a Siena es parla de la desaparició de l'humanisme, cal primer identificar la importància de l'home donant valor al cos. Més tard, les lliteres que transporten cadàvers es convertiran en un carretó del súper per mostrar que, amb el pas del temps, hem arribat al nostre temps: al consumisme. L'home ja no és el centre de l'univers (en el Renaixement havia desplaçat tant Déu com l'aristocràcia), sinó que tot es belluga entorn una mena de forat negre, una mena de massa fosca que engoleix asèpticament. A Siena, no hi ha l'humor evident i lúcid d'Islàndia; hi ha una cremor d'estómac que incomoda. Quan el cos de ball, vestit d'equip d'esgrima italià, es mou conjuntament ho fa sense una brillantor efectista. Recorda el fluctuar rodolant del mercuri, sense més esma que la gravetat o l'escalfor. La Veronal juga amb sorpreses. Tant en aquest museu (aparentment estàtic) com en la trama. Remou el malson de veure's darrere un quadre un mateix, de cos present. El treball, meticulós i exigent, demostra l'ambició de La Veronal a fer-se grans.

Siena
Director: Marcos Morau
Dramaturg: Pablo Gispert
Intèrprets: Clyde Emmanuel Archer, Inma Asensio, Júlia Cambra, Laia Duran, Cristina Facco, Cristina Goñi, Anna Hierro, Almog Loven, Ariadna Montfort, Lorena Nogal, Mari-na Rodríguez i Sau-Ching Wong
22 de març (també fan funcions del 4 al 7 d'abril) al Mercat de les Flors de Barcelona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
DANSA

El Mercat convida dues coreografies noruegues a ballar complexes celebracions

BARCELONA
cultura

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri