cultura

El Fic-Cat premia Sergi López

Més de 40 produccions audiovisuals aspiren als premis del Festival Internacional de Cinema en Català

El cineasta Jesús Monllaó presenta en la gala inaugural la seva pel·lícula, ‘Fill de Caín'

Per la “seva densa i llarga trajectòria” i “perquè és l'actor català més internacional”, el conegut vilanoví Sergi López va rebre dimecres a la nit el premi honorífic del Festival Internacional de Cinema en Català (Fic-Cat), un certamen que s'organitza per sisè any a Roda de Berà i que té la singularitat que només accepta produccions audiovisuals catalanes. Sergi López va protagonitzar la gala inaugural del Fic-Cat, al Casino Municipal de Roda. Després de rebre el guardó de mans del director del festival, Antonio Barrero, l'actor va defensar el cinema en llengua catalana: “El cinema en català existeix; a Catalunya hi ha molt talent i hi ha molta gent que fa moltes coses interessants, el que falta és que hi hagi un interès polític més clar i que entre tots ens ho creguem més”, va dir en el seu parlament.

El segon protagonista de la nit inaugural va ser el director de cinema tarragoní Jesús Monllaó i una part de l'equip d'actors que intervenen en el seu primer llargmetratge, Fill de Caín, que va servir per inaugurar el festival. El film, que tot just es va estrenar fa una setmana, ocupa el quart lloc en el rànquing de les pel·lícules estrenades en nombre d'espectadors i recaptació aquest cap de setmana. A la gala hi van assistir alguns dels actors protagonistes, com ara Maria Molins, Mercè Rovira i els joves David Solans i Abril Garcia. Hi van faltar, però, José Coronado i Julio Manrique, “per motius professionals”, segons Monllaó.

El Fic-Cat durarà fins diumenge a la nit. S'hi projectaran 43 produccions, que s'han seleccionat d'entre els més de 220 llargmetratges, curtmetratges, documentals, videoclips i treballs de centres educatius que enguany s'han presentat al concurs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Arquitectura

Clara Crous i d’Harquitectes, Premi Arquitectures ex aequo del COAC 2024

Girona
GIRONA

La penya flamenca La Gerundina clou amb una festa la celebració del seu 10è aniversari

girona
TEATRE

Cultura incentiva l’impuls d’un mercat estratègic de teatres de sala

BARCELONA
Cultura

El Museu Morera de Lleida obre al públic l’espai on conserva i restaura obres d’art

Lleida
música

El 2n Festival de Jazz omplirà de ‘swing’ Matadepera aquest cap de setmana

matadepera
GIRONA

Miquel Muñoz guanya el Premi Joves Fotògraf(e)s de l’INSPAI

GIRONA
MÚSICA

Antònia Font, Tomeu Penya i Juligan DJ faran “una festa” a Sons del Món

roses

L’origen fosc i intrigant del Degas de Todocolección

Barcelona
Richard Linklater
Director de cinema

“L’art conformista és avorrit i segurament ni tan sols és art”

Barcelona