Teatre

l'ANIMA. DELS. OBJECTES

J.B

Univers Bobés

Al planeta del manipulador d'objectes Xavier Bobés un s'hi ha d'aturar tant com pugui. El seu univers és cosí germà d'aquell d'El petit príncep que no diu res però ho evoca tot. Ara estarà cada dimecres del mes de juliol a La Seca. Cal fer-hi una aturada. Tancar els ulls, impregnar-se d'aquell silenci i, mica en mica, anar reobrint els ulls per veure com un artista dialoga sense paraules amb els seus objectes. Restes caigudes en desús, joguines desheretades que, en les mans de Bobés, tenen un alè de vida redemptor. El seu teatre té un escalf que converteix el fet teatral en una acció quasi mística, d'experiència vital. L'espectacle que presenta ara a La Seca, El rei de la soledat, fa anys que volta pel món. Ell no ha deixat d'investigar i, sempre sota el nom de la companyia Playground, no ha deixat de presentar propostes molt íntimes, quasi privades per a un públic que se sent privilegiat.

Aquest setembre presentava dins del festival Terrassa Noves Tendència (TNT) del Centre d'Arts Escèniques de Terrassa (CAET) un treball incipient sobre la seva relació amb elements de la indústria tèxtil. Bobés arriba als elements quan aquest ja han estat envaïts per la nostàlgia, l'oblit, les males herbes. D'aquell workshop encara no hi ha un espectacle tancat. Però ja s'intuïa un magnetisme especial per unes mans fibroses, inquietes que, sota un llum, evocaven a un treball ingrat. Ara fa poc més d'un any, Bobés també va triomfar dins del Festival NEO. Insomni era una producció realitzada amb elements trobats a masies abandonades: coberteria, plats, taules de fusta marcada... El seu treball amb el vídeo, d'esquenes al públic, mostrava un univers inabastable només resseguint una cullera. Bobés (Playground) és una referència catalana imprescindible del teatre d'objectes més poètic d'avui.

Un rei, una soledat
‘El rei de la soledat' L'obra fa un petit retrat d'un individu en un regne que planteja interrogants i no dóna cap resposta. Un regne massa mecànic per ser real. Un regne massa sòrdid per ser imaginat. Un conflicte entre aquests dos mons. I finalment, la redempció del regne.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
premi

Carles Durà guanya el premi Roc Boronat

Barcelona

Barcelona dignifica els seus tresors arqueològics romans

Barcelona
festival de jazz d’escaldes-Engordany

Toquinho, Motis i Eastwood a Andorra

barcelona

Neix el Santvi Fest per apropar la música i la cultura a tots els públics

sant vicenç de montalt
televisió

La plataforma 3Cat supera els 100 milions de reproduccions en 6 mesos

barcelona
arts escèniques

Leticia Martín Ruiz serà la nova directora del Festival Grec

barcelona
memòria històrica

Barcelona homenatja George Orwell amb una placa commemorativa

barcelona
museu

Aprovat inicialment el projecte d’ampliació del Macba

barcelona
Música

La Iaia torna amb quatre concerts i edita tres cançons inèdites

BANYOLES