cultura

música

Crònica

En plenitud de facultats

És gairebé una ciència exacta: un concert que comença amb Boogie Wonderland, Sing a song i Shining star –deixant espai entre aquests dos últims clàssics a la nova i no menys brillant My promise– i acaba amb Fantasy, September i Let's groove, no pot ser un concert dolent. Podria ser-ho només en el cas que la els músics es dediquessin a maltractar les seves cançons amb el virus de la rutina i l'apatia, que podria atacar una banda que ja ha superat els quaranta anys de vida. No és el cas d'Earth, Wind & Fire.

La banda nord-americana va triomfar diumenge a la penúltima jornada del primer festival Jardins del Palau Reial de Pedralbes, de Barcelona, en un ambient de gran festival d'estiu, amb un marc imponent i un públic nombrós i força intergeneracional tenint en compte que el protagonista de la vetllada era un grup que va tenir els seus més grans èxits fa més de trenta anys. La banda fundada a principis dels anys setanta per Maurice White, i actualment comandada per altres tres membres originals, els cantants i percussionistes Philip Bailey i Ralph Johnson i el baixista Verdine White, sempre ha apostat fort per la riquesa vocal, les percussions i els vents, i aquests continuen sent els seus grans arguments. Una dotzena de músics en escena, amb el relleu generacional garantit –el fill de Philip Bailey, entre les noves generacions d'E,W&F–, van oferir un concert tremendament professional i càlid alhora, alternant les peces més ballables que van fer aixecar el públic de les seves cadires des del primer moment, amb balades apoteòsiques com ara Love's holiday, After the love has gone i Reasons, en la qual Bailey va poder mostrar les seves impressionants habilitats vocals, que van des dels registres més aguts als més greus, i va provocar una entusiasta reacció del públic.

Sense deutes estètics amb el passat i amb un bon grapat de cançons que han superat bé el pas del temps, E,W&F és un grup viu que encara vol dir coses noves. El 10 de setembre ho demostrarà amb Now, then & forever, el seu primer disc en 8 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

XXIX Mostra de Teatre d’Instituts Públics de la demarcació de Girona

blanes
art

Els artistes catalans de tots els temps, junts en un diccionari en línia

barcelona
Cultura

Pas endavant pel futur Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà

Montblanc
ART

El Festival Vadart torna amb més art, música i enologia

Vilajuïga
Bernat Salvà
Periodista i escriptor

“Un llibre de viatges pot tenir la complexitat de la vida mateixa”

Barcelona

Torna el boomerang, l’espai musical inclusiu a la Mirona

salt
música

Eduard Costa publica l’enèrgic ‘Ben amunt’, el primer disc signat amb el seu nom

sant pol de mar
Novetat editorial

Jaume Planas dissecciona la fauna local d’un barri com n’hi ha tants

blanes
Música

Empúries acull un concert de músics exiliats

L’Escala