cultura

La descoberta

Recer de pau i d'història

LA PLAÇA DE SANT FELIP NERI és un racó d'un encant especial enmig del barri Gòtic de Barcelona. Silenciós a estones, envoltat d'edificis singulars, la història, com ara el bombardeig del 1938, hi ha deixat marques visibles

A la plaça de Sant Felip Neri hi dóna un hotel restaurant –el Neri– amb una terrassa a la plaça. Però, a més, disposa d'un espai al capdamunt de l'edifici que és ideal per a les nits d'estiu: quietud en ple barri Gòtic on es pot fer un mos o beure alguna cosa. Roba Estesa és el curiós nom que
van donar a aquest espai.


S'hi arriba pels carrers intricats del barri Gòtic de Barcelona. Malgrat el xivarri de la massificació turística, la plaça de Sant Felip Neri és un racó d'un encant especial, que a estones aconsegueix ser un recer de quietud en ple nucli antic. A la plaça s'erigeix l'església barroca que li dóna nom, i al seu costat encara hi ha l'escola Sant Felip Neri. És una plaça ideal per badoquejar, recolzar-se sobre la font del mig i observar el voltant, o bé prendre alguna cosa tranquil·lament a la terrassa de l'hotel Neri, que dóna a la plaça.

A un cantó hi ha els edificis dels antics gremis dels calderers i dels sabaters, i precisament aquest darrer és la seu del Museu del Calçat. L'edifici llueix un relleu en forma de lleó, que representa sant Marc, patró dels sabaters.

A la façana de l'església de Sant Felip Neri encara es poden veure les marques de la metralla del bombardeig del 1938, unes marques esfereïdores: aquí l'aviació feixista va matar 42 persones, la majoria nens que s'anaven a refugiar al soterrani de l'església.

Ben a prop de Sant Felip Neri hi ha un altre racó idíl·lic: és el verger del Museu Marès, a una banda de la catedral de Barcelona. Aquest verger, on per Corpus es fa L'ou com balla, disposa d'un bar amb terrassa que sol ser, també, un espai a
recer de les masses turístiques.

COM S'HI ARRIBA. Situada al mig del barri Gòtic de Barcelona, el metro més proper a la plaça de Sant Felip Neri és Liceu (L3) o Jaume I (L4). Des de la Rambla o la Via Laietana, cal serpentejar un entramat de carrers estrets fins a arribar-hi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós

TEATRE

La Perla 29 incorpora un ‘Zoo de vidre’

BARCELONA
CRÒNICA

Banyoles, lectora i novel·lada

crònica

Diada radiant en el retorn a l’essència

crònica

Una sola música que tothom balla com vol