cultura

Bufons amb llicència per dir quatre veritats

Del llegat de Shakespeare n'han sortit Macbeths i Hamlets de mil i un colors, però els seus folls no han tingut mai la mateixa sort. Ara, dins el marc de Temporada Alta, el tàndem còmic format per Xicu Masó i Carles Martínez, sota la direcció de Miquel Gorriz, s'encarrega d'homenatjar-los tot exercint de bufons a l'escenari i oferir un gran divertimento que no obvia la crítica social ni la realitat dels nostres dies. Mitjançant l'humor i grans dosis d'ironia, aquests folls tenen llicència per dir a tothom les veritats, per més feridores que siguin, i, a falta de rei, el públic esdevé l'ase dels cops de les seves pulles. Són Els folls de Shakespeare i el seu recital s'estrenarà divendres, 4 d'octubre, un dia després que el festival gironí aixequi el teló. Se'n farà una segona funció l'endemà, també a les nou del vespre.

Marc Rosich i Llàtzer Garcia, autors del text, remeten als germans Marx, Monty Python i a Tip i Coll per donar una idea del tipus d'humor absurd i d'esquetx amb el qual han vestit aquesta obra que, pel seu director, té la “capacitat de relativitzar-nos”. Xicu Masó, per la seva banda, va més enllà i adverteix que l'espectacle és “una bomba de rellotgeria a escena”. I no només per fer esclatar de riure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona