cultura

Carles Alberola obté el huité Premi de Teatre Ciutat d'Alzira amb l'obra ‘M'esperaràs?'

El jurat destaca l'enginy dels diàlegs d'aquesta comèdia d'embolics sentimentals

L'obra, guardonada amb 6.000 euros, serà publicada per Edicions Bromera

L'obra M'esperaràs? del dramaturg valencià Carles Alberola ha sigut guardonada amb el VIII Premi de Teatre Ciutat d'Alzira Palanca i Roca, convocat per l'Ajuntament d'Alzira i dotat amb 6.000 euros. Segons ha informat l'editorial Bromera, en aquesta edició, el jurat format per Salvador Bataller, José Antonio Martínez, Josep Palomero, Jordi Verdú i el regidor de Cultura, Carlos Correal, ha escollit per unanimitat l'obra entre les 46 obres presentades. “L'enginy dels diàlegs d'aquesta comèdia d'embolics sentimentals”, ha sigut l'element que ha que fet que el jurat s'haja decidit per M'esperaràs?. L'obra serà publicada per Edicions Bromera en la col·lecció Bromera Teatre.

El text manté la ironia i l'estil inconfusible de l'autor valencià, que ens presenta dos amics que es reuneixen a sopar a casa d'un d'ells. Per una banda, Rubén, l'amfitrió professor universitari i, d'alguna manera, un fracassat, i de l'altra, Jaume, ric, triomfador i un seductor empedreït. Estan acompanyats per la dona, Raquel, i la germana d'aquesta. Amb aquests personatges se succeeixen els girs i els embolics entre els quatre: amors creuats, infidelitats no confessades, “amanit amb un bon còctel d'acudits que fan de l'obra un viver d'emocions i situacions divertides que engresquen el lector”, remarca Bromera.

Carles Alberola és nascut a Alzira, l'any1964, actor i director d'escena, ha estrenat amb un gran èxit de públic i de crítica obres com O tu o res, Currículum, Besos, Spot, Mandíbula afilada i Que tinguem sort!. Fundador i director de la companyia teatral valenciana amb més projecció, Albena Teatre, que l'any 2014 complirà dues dècades de trajectòria, Alberola s'ha consolidat com un referent en l'àmbit de la dramatúrgia i ha assentat les bases d'una nova manera de concebre la creació teatral. Alberola rebrà els 6.000 euros amb què està dotat el guardó, juntament amb l'estatueta emblemàtica dels Ciutat d'Alzira –obra de l'artista Manuel Boix–, durant el sopar de lliurament dels XXV Premis Literaris Ciutat d'Alzira, que tindrà lloc la nit del 8 de novembre de 2013.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

RIPOLLÈS

Cinema Transhumant gira per cinc residències d’avis amb dues pel·lícules

RIPOLL
ÒPERA

El Liceu infla de romanticisme ‘top’ el tràgic destí d’‘Adriana Lecouvreur’

BARCELONA
Emili Bayo
Novel·lista

“Tota la novel·la és plena d’homenatges i referències culturals”

Barcelona
música

L’Estadi Olímpic inicia la temporada de grans concerts

Barcelona
música

Parellop obre amb ‘Una llum al camí’ una sèrie de singles que sortiran al llarg del 2024

girona
Cinema

CIMA i l’Eram projecten vuit curts amb perspectiva de gènere

Girona
música

‘Despechá’, de Rosalía, supera els mil milions d’escoltes a Spotify

Barcelona
Cultura

Comencen les obres de restauració de la catedral de Tortosa

Tortosa
fet o dit per dones

Una violoncel·lista en el món de Chantal Akerman