cultura

La UCE lliura el premi Canigó a Christian Bourquin

La Universitat Catalana d'Estiu “reconeix el compromís personal i institucional amb les seves activitats” del president del Llenguadoc-Rosselló

La remesa la faran Jordi Sales, president de la Universitat Catalana d'Estiu, i Joandomènec Ros, president de l'Institut d'Estudis Catalans

La Universitat Catalana d'Estiu farà la remesa del Premi Canigó a Christian Bourquin, president de la Regió Llenguadoc-Rosselló aquest dissabte a Perpinyà. Amb aquest premi la UCE vol “reconèixer el seu compromís personal i institucional amb les seves activitats al llarg dels anys, i amb el projecte europeu de centre d'estudis amb residència tot l'any a Vall Roc, a Prada.”

Aquesta atribució és també relacionada amb la creació de Canigó Grand Paratge l'estructura de protecció i promoció dels massís del Canigó que ha recuperat el nom català de la muntanya nord-catalana. La UCE “reconeix igualment el seu suport constant als estudis catalans de la universitat de Perpinyà.” Simbòlicament, la remesa del premi tindrà lloc a la Casa dels Països Catalans, que va contribuir a crear. El premi serà remès per Jordi Sales, president de la Universitat Catalana d'Estiu, i Joandomènec Ros, president de l'Institut d'Estudis Catalans, l'acadèmia de la llengua catalana.

El Premi Canigó és atribuït cada any a personalitats i a entitats dels Països Catalans implicades amb l'UCE. Durant els darrers anys s'ha concedit als presidents de la Generalitat Jordi Pujol i Pasqual Maragall, a l'escriptor nord-català Pere Verdaguer, a Josep Huguet ex Conseller de la Generalitat així com a la Federació Escola Valenciana, a Òmnium Cultural et à la Societat Andorrana de Ciències.

L'acte de lliurament tindrà lloc dissabte 16 de novembre 2013, a 15h, a la Casa dels Països Catalans de la universitat de Perpinyà, Camí de la Passió Vella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Música

Madonna fa ballar un milió i mig de persones a Copacabana

rio de janeiro
arts escèniques i música

El Límbic atrau 21.000 persones a Santa Coloma de Gramenet

barcelona
Ramon Coll
Arqueòleg. Autor d’ ‘El santuari ibèric de la cova de les Encantades del Montcabrer’

“La cova de les Encantades és l’únic santuari dels laietans”

PREMIÀ DE MAR
MÚSICA

Documenten les intèrprets no vocalistes de les formacions de ball dels anys 30

GIRONA

Un concurs de curtmetratges amb mòbil al festival de cinema de Blanes

blanes
patrimoni

Distinció europea per a l’Hort Petit del monestir Pedralbes

barcelona
llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca