Teatre

agenda. d'autor / j.b

Els Premis Butaca, al TNC
Setmana definitiva per als Premis Butaca, uns guardons que concedeix el públic, a partir d'una selecció dels espectacles de la temporada passada. Tot i que no hi hagi el dispendi d'altres edicions (les retallades obliguen), aquests premis són referència per a la professió a Catalunya, i ajuden a valorar la salut de les produccions de productores, companyies i teatres públics. Enguany, encapçala el rànquing amb cinc nominacions T'estimo, ets perfecte... ja et canviaré. Rosa Maria Sardà rebrà el Butaca honorífic Anna Lizaran.
PREMIS BUTACA
Lloc i dia: Sala Tallers del TNC, dimarts, a les 20.30h.
L'ímpetu de la il·lusió L
La companyia de teatre de Femarec torna amb La força, títol rotund amb el qual la directora Glòria Rognoni busca demostrar un any més la capacitat dels actors i de les actrius de Femarec. La diversió, les rialles i els somriures són ja marca de la casa, així com també ho són les reflexions i els cops de puny més emotius que sacsegen el públic en cadascuna de les seves funcions. I en aquesta, prometen fer-ho amb més força que mai amb Toni Albà com a mestre de cerimònies.
LA FORÇA
Femarec, Grup de Teatre Social
Dramatúrgia i direcció: Glòria Rognoni
Lloc i dia: Teatre L'Aliança del Poblenou, dimarts vinent, Dia Mundial del Discapacitat, a les 21 h.
Una ‘tigressa' sense Barceló
Manuel Barceló s'ha fet una carrera portant sempre a la cartera com a targeta de presentació la posada en escena de La tigressa i altres històries. Ara, ha donat suport a un nou treball que protagonitza Julián Ortega i que es podrà veure, només fins al 8 de desembre, al Tantarantana. Barceló la va estrenar el 1983 i se n'han fet prop d'un miler de funcions. Julián Ortega interpreta els tres textos plens d'humor, humanitat, tendresa i lucidesa escrits pel gran dramaturg i premi Nobel Dario Fo. Els contes contenen una explicació general del món, on hi cap tot el mal i tot el bé, i on es troba sempre la senda per trencar els més terribles encanteris.
LA TIGRESA Y OTRAS HISTORIAS
Dario Fo
Direcció: José A.Ortega
Intèrprets: Julián Ortega
Lloc i dia: Al Tantarantana, fins al 8 de desembre (de dimecres a dissabte, a les 21 h. Diumenge, a les 19 h).
TEATRE I MUNICIPI
Institut del Teatre
Els espais escènics han ocupat un lloc destacat en el conjunt de programes culturals de Catalunya, fent bo el retorn cultural però també el social i artístic. Xavier Albertí, Xavier Marcé i Xavier Antich pronuncien les conferències i, posteriorment, s'obrirà el debat.
Lloc i dia: Dimarts i dimecres a la seu de l'Institut del Teatre de Terrassa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.