cultura

música

Morcheeba: “És com si mai no ens haguéssim separat”

El trio britànic de ‘trip hop' presentarà demà el seu vuitè disc, ‘Head up high', en un concert a La Mirona, en el marc de Temporada Alta

És el segon disc després de la tornada al grup de Skye Edwards

Dos anys i mig després de la seva última actuació a La Mirona, en el marc del Black Music Festival, el trio britànic de trip hop Morcheeba tornarà demà a la sala saltenca per presentar el seu vuitè disc en divuit anys d'història, Head up high, en un concert programat en el festival Temporada Alta (22 h, 25 i 20 euros), amb la cantant barcelonina Sara Pi com a telonera d'una gran nit de música negra.

Head up high és el segon disc que grava Morcheeba des de la tornada al grup de la cantant Skye Edwards, que va ser la veu dels quatre primers discos de la banda, en la seva edat daurada, quan el trip hop va revolucionar l'escena musical britànica: Who can you trust? (1996), Big calm (1998), Fragments of freedom (2000) i Charango (2002). En aquell període, els germans Paul i Ross Godfrey van crear tota una sèrie d'èxits construïts sobre elegants estructures electròniques, a les quals la veu de Skye acabava de donar la dimensió més càlida i soul que va diferenciar el segell personal de Morcheeba respecte a altres propostes musicals de l'època.

El 2003, Skye va deixar el grup i Morcheeba va continuar amb altres veus, sense gaire repercussió, fins que el 2010 la cantant es va reincorporar per gravar Blood like lemonade, que aquesta tardor ha tingut continuïtat amb Head up high. “Amb aquest disc, Morcheeba ha tornat completament. És com si mai no ens haguéssim separat: el segell característic de Morcheeba està encara present”, ha declarat Skye Edwards en una entrevista concedida a l'agència Efe amb motiu de les actuacions del grup a Madrid i Salt, en la gira europea de presentació del disc.

Ritme enèrgic

Head up high inclou dotze noves cançons, en què el trip hop es barreja amb altres estils com ara el dubstep, el blues, el gospel i el rock & roll. “L'àlbum és més positiu que Blood like lemonade i totes les cançons tenen un ritme enèrgic, però el disc no deixa de banda la profunditat i la sinceritat pròpies de Morcheeba”, afirma Edwards. “Ni tan sols una de les cançons més tristes de l'àlbum, Under the ice, deixa de tenir ritme, i les melodies ballables no donen treva en tot el disc.” A diferència de Blood..., que ja estava mig gravat quan Skye va tornar al grup, a Head up high la cantant s'ha implicat completament en la producció del disc des del primer moment. En el disc han col·laborat el duo de hip-hop Rizzle Kicks, James Petralli (White Denim), Ana Tijoux i Charli 2na.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona