cultura

Crítica

teatre

Poesia brutal

Un Bolaño visceral amb l'ofuscació de les drogues, però la mesura de la poesia. L'adaptació de Fèlix Pons, que està digerint i vomitant la parella d'actors a escena, escolta de fons el remor de les drogues, el sexe i el rock'n'roll però no es perd en la psicodèlia de The Doors. Institueixen com a himne un contingut The end d'una generació que va viure amb exaltació la llibertat al carrer de la transició democràtica. I la va convertir en un cert llibertinatge (atracaments, violència, desmesura). Però, més que la mirada política (Bolaño escriu amb intenció de definir allò que veu, però no de prendre posició per cap ideologia), el que ha interessat és aquesta relació malaltissa entre Ángel i Ana. L'un, escriptor frustrat que ho deixa tot a mitges; l'altra, que entra a escena amb la determinació de sucumbir en un epíleg destructiu: Viure sense xarxa, matar, robar i drogar-se i evitar la soledat. Aquest coix, amant de picar enfebridament la màquina d'escriure principis de capítols que mai acaba, és la seva víctima propiciatòria, el seu company de viatge iniciàtic. Aquest Consejos... és la tercera aproximació de l'escena a Bolaño, després de les dues dirigides per Rigola (2666 i El policía de las ratas)

Nao Albet torna, doncs, a les pistoles, al joc de Tarantino que ja ha visitat amb Marcel Borràs a Guns, childs, and videogames (Radicals Lliure-TNC, 2009) o Atraco, paliza y muerte en Agbanaspäch (TNC, 2013). Clàudia Benito, en canvi, gira com un mitjó el seu treball de debut del Com dir-ho? (Almeria, 2013). Són interpretacions sobrepassades un punt, però no perden el fil, controlen aquesta bogeria delirant i atrapen amb una narració vertiginosa i tot un final American beuty.

Consejos de un discípulo de Morrinson a un fanático de Joyce
Autors: R. Bolaño i A.G. Porta
Director: Fèlix Pons
Intèrprets: Nao Albet i Clàudia Benito
Divendres, 14 de març (fins al 30) al Tantarantana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona