cultura

La cura Mishima

Ha dit David Carabén que els canvis generen ànsia però que alhora et fan sentir viu; és l'ànsia que cura, argument que dóna títol al setè disc dels Mishima, que es va presentar oficialment dissabte a l'Auditori de Girona en l'últim cap de setmana del Festival Strenes. Uns canvis, unes innovacions que es perceben en el directe de la banda. L'escenari ja no és el seu domini, és la seva zona de confort, i fa que Carabén, mantenint l'actitud solemne, es deixi endur amb alguns passos de ball; és un senyor i no un showman. Mantenint les introduccions potents, Mishima, però, va obrir una porta cap a l'actuació intimista. Carabén, acompanyat només del piano i amb un únic punt de llum, en aquest instant màgic, va interpretar Aquí hi va un do, peça d'estil romàntic, com si fos un crooner. O amb la nova sonoritat que és la que hi aportava el violí de Sara Fontan del grup Manos de Topo. L'excel·lència del so feia que la veu greu de Carabén s'escoltés amb una nitidesa i claredat més pròpia de CD.

Fa just dos anys que Mishima va obrir la gira de L'amor feliç en el mateix lloc i ciutat i per les mateixes dates d'abril. Un concert memorable amb crits de “Carabén, president”. Res és irrepetible però dissabte el públic ja no es va reprimir més amb L'olor de la nit. El preescalfament havia començat amb Guspira, estel o carícia i amb ganes immenses de taral·lejar M'exalta el nou però m'enamora el vell. Així El paradís, El corredor, Mai més i Els vells hippies van donar pas a Un tros de fang, l'himne amb el qual s'estableix la comunió amb els fidels. Menció a la derrota del Barça, que va reblar amb un desig en veu alta: “Potser que dediquem l'energia a altres passions.” Els bisos es donaven per regalats igual que la cura pel desfici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un concurs de curtmetratges amb mòbil al festival de cinema de Blanes

blanes
patrimoni

Distinció europea per a l’Hort Petit del monestir Pedralbes

barcelona
llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant