cultura

Els curts més ‘freaks'

Quaranta-quatre curtmetratges escollits entre 402 títols rebuts, de 38 nacionalitats diferents, es projecten des d'avui i fins divendres al parc del Turonet de Cerdanyola del Vallès en el XV Fantosfreak, Festival Internacional de Curtmetratges Fantàstics. Rafa Dengrà, director del festival, explica a El Punt Avui: “És molt complicat arribar a 15 edicions consecutives, i més oferint la programació de manera gratuïta, per amor a l'art; justament per això hem arribat a les 15 edicions.”

Les projeccions són a l'aire lliure: una sessió diària d'11 curts de dilluns a dijous, i divendres, els premiats i algunes sorpreses. També hi ha actuacions musicals i taules rodones.

Rafa Dengrà explica que hi ha públic de totes les edats, des de nens fins a gent gran, atrets per curtmetratges freaks, fantàstics i de por, “alguns de molt forts, de gore i violència i una mica de sexe, i altres de molt divertits” (els no aptes per a nens es posen al final i s'adverteix). També ens explica que tenen representació de les diferents varietats del gènere freak: “Pel tema, un d'Etiòpia coproduït amb Espanya, d'una noia molt baixeta i amb problemes físics, disfressada de Hitler i passejant per Addis Abeba; un de Sestao envaït per zombis amb molt poc pressupost, i el que anomenem freak involuntari, intentar fer una peli de gènere i que surti còmica involuntàriament.”

De la programació, destaca Sequence, una coproducció d'EUA-Catalunya dirigida per Carles Torrens (Emergo) i premiada en molts festivals, i també molts curts d'animació, un dels quals ve d'Eslovàquia, Pandy.El director del festival explica: “Al principi hi havia un abisme entre els curts amb pressupost, rodats en 35 mm, i els de vídeo, en què la imatge era molt cutre. Això ha evolucionat fins a un punt que tota la selecció té un nivell semblant; el cinema s'ha democratitzat. Ara mateix, qui vulgui pot fer cinema, fins i tot amb el mòbil. Un 5% dels 400 rebuts aquest any estaven fets amb mòbil.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant

festival

A Morella reflexionen sobre el poder dels algoritmes

Morella
cinema

Kristen Stewart protagonitzarà la nova pel·lícula d’Albert Serra

barcelona