cultura

Crítica

teatre

Corral de comèdies, avui

Pau Carrió magnetitza l'espectador des de la primera cita. Convida el públic del segle XXI a jugar amb la mateixa imaginació que demanava Shakespeare als seus espectadors. Un espai buit, un públic a tres bandes (que apropa a l'escena fins a formar-ne part puntualment) i la naturalitat d'un narrador que es desplega amb músic, indistintament, fins a ser un personatge més de l'escena en la victòria final.

Carrió cus la història d'Enric V (tingut per un príncep irresponsable però per un rei estimat, victoriós) per bastir una trama èpica, de guerres, enfrontaments entre antics amics perdularis per robar-se la xicota, o entre reis per apoderar-se de les terres. No és una peça de Shakespeare que destaqui per les contradiccions dels personatges ni les preguntes interessants que desperten a Carrió. Ell parla de l'ànsia de victòria, de l'existència majoritària dels perdedors. A l'escena, ni es responen ni, sobretot, es remarquen, com convindria. En la victòria més inversemblant, això sí, també hi ha derrotes. Tot i així, sí que convenç la seva posada en escena tenyida de ritme i actuacions brillants. El plantejament permet als actors mostrar una paleta de colors ben diversa (des de la passió fins a la comicitat de Laura Aubert, de la baixesa al dolor per una pèrdua de David Verdaguer...). I un Pol López que desplega el seu arsenal de joveníssim primer actor. El seu rei és molt humà, tot i que no tan valent com el personatge heroic d'Ivan i els gossos (també dirigida per Carrió), perquè sempre mira d'espolsar-se la responsabilitat dels que caiguin al camp de batalla. La percussió (com en les Tragèdies romanes d'Ivo van Hove) i també la coreografia són claus per a la lluita final. Carrió, però, amb la seva idea de convertir Gràcia en un corral de comèdies i de permetre que els actors se sobreposin als personatges per dirigir-se al públic remet al Broggi més artesanal.

Victòria d'Enric V
Director: Pau Carrió
Intèrprets: Pep Ambrós, Laura Aubert, Javier Beltrán, Paula Blanco, Pau Carrió, Pol López, Albert Prat, Mima Riera, Maria Rodríguez, David Verdaguer i Arnau Vallvé (músic)
Dimecres, 1 d'octubre (fins al 26) al Lliure de Gràcia


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un concurs de curtmetratges amb mòbil al festival de cinema de Blanes

blanes
patrimoni

Distinció europea per a l’Hort Petit del monestir Pedralbes

barcelona
llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant