cultura

Crítica

teatre

Un malson desafinat

Com pot ser tal desordre? Una producció a la Sala Gran vol, habitualment, un desplegament espectacular. I l'espai escènic de Sebastià Brosa és prou suggeridor. Hi ha un notable repartiment que es reparteix entre actors consagrats i altres joves veus que no desentonen gens en la seva comesa. Destaca Puck: Pau Viñals li dóna un toc desinhibit que li va molt bé a la comèdia. Però, tot i la solvència de Joan Sallent en la traducció, el muntatge arriba desenfocat, sense una intenció que domini. Potser és que volien dir tantes coses que han oblidat la forma d'argumentar. És una comèdia? És un drama fosc? Quina necessitat hi ha de fer avorrir actors i espectadors amb dues hores llargues de teatre insuls (només trencades per breus quadres còmics gràcies a Troca, interpretat per Xicu Masó). Per què els artesans apareixen de Blancaneu i una colla de nans i després vesteixen de frac? És un somni, un malson?

Si es volia tirar per la vessant dramàtica, pel mal tràngol que passen els joves enamorats, llavors més valdria treure-li el sucre. O com a mínim, vestir l'epíleg final de Puck –seria un sacrilegi eliminar-lo, d'acord– amb algun aire que remarqui el que pretén ser la nova mirada al clàssic. Deixar-ho a mitges és deixar la intenció desemparada.

Una cocció és bona quan conjuguen bé tots els seus elements, per molts humils que siguin. És la mà del cuiner, del director el que fa concloent una experiència artística. En aquest cas, tots els actors i els complements són bons però no casen bé. Apareixen desdibuixats. Si el públic no entén el to en què es presenta, la comunió és impossible. Joan Ollé va vestir un genial i depurat Doña Rosita la soltera. (TNC, 2013). Ho va fer amb molts menys elements a la Sala Gran. Ningú en va trobar en falta. Ara, tanta coloraina desordenada fa impossible enfocar una sola idea. Malaguanyat!

El somni d'una nit d'estiu
Director: Joan Ollé
Intèrprets: Pere Eugeni Font, Victòria Pagès, Enric Majó, Claudia Benito, Albert Prat, Guillem Motos, Laura Pujolàs, Joan Anguera, Xicu Masó, Oriol Tramvia, Savier Soler, Eduard Muntada, Lluís Marco, Mercè Arànega, Pau Viñals, Carol Muakuku, Rosa Muñoz i Dani Espasa/ Gregori Ferrer
Dimecres, 19 de novembre (fins al 18 de gener) a la Sala Gran del TNC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Música

Joan Enric Barceló presenta a casa el seu debut literari

Vidreres
Cinema

El Truffaut convida a sushi per celebrar els 3 mesos de ‘Perfect days’

Girona
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà