cultura

Més de 20.000 persones visiten el Museu del Joguet d'Ibi a l'emblemàtica Fàbrica Payá

Va rebre durant el passat any 21.074 persones que van voler conèixer de prop aquest espai que alberga una col·lecció única que repassa la història de la joguina i de la indústria local

El Museu Valencià del Joguet d'Ibi va rebre durant el passat any 21.074 persones que van voler conèixer de prop aquest espai que alberga una col·lecció única que repassa la història de la joguina i de la indústria local. Aquestes dades revelen un fort increment del nombre de visitants pel que fa a la mitjana dels últims deu anys que se situa en una mitjana de 15.000 visites.

Va ser a la fi de 2013 quan el Museu va iniciar una nova etapa traslladant-se a la mítica Fàbrica Payá per continuar així amb el projecte de convertir-se en centre de referència amb la temàtica del joguet.

L'important augment de visites, de molt diversa procedència, ha estat possible també a la difusió que s'ha realitzat a través dels mitjans de comunicació de les noves instal·lacions del Museu.

La majoria de visitants són residents al País Valencià encara que s'ha incrementat el nombre de persones procedents d'altres autonomies, així com el nombre d'estrangers. A més, durant 2014, l'emblemàtica mostra iberuda també ha desenvolupat diferents activitats i exposicions temàtiques d'interès.

En concret, s'han organitzat quatre exposicions temporals, una amb motiu de la celebració del Dia del Llibre que va consistir en una exposició de contes infantils, la mostra “Biodiversitat de Joguina”, organitzada juntament amb el Museu de la Biodiversitat per commemorar el Dia Internacional dels Museus i altres dues exposicions amb peces cedides per Juan José Aracil Chamorro, una del famós tauró Citroën de Payá i una altra, amb motiu de la celebració de Santa Cecilia, patrona dels músics, amb instruments musicals de l'empresa iberuda Claudio Reig.

Finalment, el Museu del Joguet ha participat en altres dues exposicions externes. Una, juntament amb el Museu de la Biodiversitat al Parc Natural de la Font Roja i altra al Museu de Belles Arts de Múrcia.

L'edil de Museus, Rubén Barea, ha assenyalat que «estem molt contents amb els excel·lents resultats de visites durant aquest primer any en la nova ubicació. Aquest any 2015, el museu compleix 25 anys i amb motiu de l'aniversari anem a organitzar una sèrie d'activitats i exposicions , esperant superar en el possible aquestes importants xifres».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cinema

DocsBarcelona, documentals que destrueixen els estereotips

barcelona
cinema

Una nova generació de simis regna al planeta Terra

Barcelona
Patricia López Arnaiz
Actriu

“Deixar les víctimes soles és una forma d’agressió”

Barcelona
Mireia Freixa
Historiadora de l’art

“El patrimoni només es preservarà si la gent se l’estima”

Terrassa
HISTÒRIA

Isabel Vila, la primera sindicalista i pionera de l’educació femenina

Girona
Crítica

L’encís de Bulle Ogier

Fenosa, l’escultor de la natura

El Vendrell
cinema - comèdia

Tres generacions de dones unides per la tragèdia

cinema - Animació

Viatge d’una nena xinesa amb parada a Berlín