cultura

Capital familiar de la música

Els Amics de les Arts, Els Catarres i Joan Dausà són els caps de cartell de la primera edició del Festivalot

S'han programat una vintena de concerts de diferents estils musicals pels dies 6 i 7 de juny

A la ‘Girona ciutat de festivals', s'hi suma aquest per al públic familiar

Els quatre integrants d'Els Amics de les Arts són pares i, com tants d'altres amb aquesta responsabilitat, no volen deixar d'anar a concerts i renunciar a continuar disfrutant de la música. I què millor que fer-ho acompanyats dels seus fills, com tantes parelles solen fer assistint a les seves actuacions... Així sorgeix el Festivalot, un festival nascut per gaudir la música en família impulsat per aquest grup, dos components del qual viuen a Girona i un, a Banyoles. És per això que es farà, amb la col·laboració de la Diputació i l'Ajuntament de Girona, els dies 6 i 7 de juny a Girona, la ciutat dels festivals, que des d'ara també és la seu del primer festival pensat per al públic familiar.

Dani Alegret, Eduard Costa, Joan Enric Barceló i Ferran Piqué, és a dir, Els Amics de les Arts, ja van anunciar que creaven aquest festival a finals d'any, però tot i així la sala Miquel Diumé de l'ajuntament de Girona va quedar petita ahir per als nombrosos mitjans i el públic assistent a la presentació de la programació d'aquesta primera edició del Festivalot. Ni més ni menys que vint concerts i espectacles –dotze de pagament i vuit de gratuïts– de diferents estils musicals, s'han programat. Des del pop rock fins a la rumba, passant pel jazz, la clàssica, l'electrònica i l'animació infantil tradicional, tots concebuts i adaptats per al públic al qual van dirigits i a un preu molt popular, que parteix dels 9,90 euros.

Tres escenaris

Al Teatre Municipal hi haurà els espectacles més de caire pop i rock. Entre d'altres, destaca el concert que oferiran Els Catarres, que estrenaran el nou àlbum. També hi serà Joan Dausà, que ha dissenyat un espectacle a mida en el qual comptarà amb el cor infantil Geriona. Per aquest escenari també hi passaran, precisament, Els Amics de les Arts –que faran dues sessions diumenge al matí– i dos espectacles de Guillamino i Esperit.

Pel que fa a l'Auditori de la Mercè, aquest s'ha reservat per als estils de clàssica i jazz. Aquí s'hi podrà gaudir de propostes que fa temps que giren amb èxit, com per exemple Nora i el Jazz i Bitels per a nadons. Els alumnes de grau superior del Conservatori també hi actuaran amb el seu propi espectacle, El carnaval dels animals. Els organitzadors van obrir una convocatòria per rebre propostes d'espectacles que volguessin participar en el Festivalot, i en van obtenir una trentena. Una d'aquestes és Com sona Armstrong?, que s'estrenarà durant el festival.

A la plaça Independència es muntarà un escenari on es faran les actuacions gratuïtes a l'aire lliure durant tot el dia. La primera guspira l'encendrà un cantant de referència en l'àmbit de la música infantil, Jordi Tonietti, al qual el secundaran grups com ara La Tresca i la Verdesca, Ambäukatunàvia, Dj Eumes, Cybee, Lali Rondalla, Landry el Rumbero i la combinació de País de Cotó + Hop's Trio, que oferiran l'espectacle Little swing.

A més dels escenaris principals, el festival té previstos dos concerts al claustre de la Mercè, així com a altres racons de Girona. Es preveu instal·lar pels carrers uns pianos al servei del públic, i així tothom qui ho vulgui podrà fer el seu concert particular. El Festivalot també té previst organitzar activitats paral·leles, prèvies i posteriors a aquest cap de setmana concret.

A més dels concerts programats, s'oferiran un seguit d'activitats relacionades amb la música, com ara un taller d'aplicacions de música per a tauletes electròniques i un itinerari musical per la ciutat al ritme del grup Pulpopop (Girona té música. GRPop).

El festival no s'oblidarà pas del vessant solidari, i s'ha previst editar un CD recopilatori dels grups que hi actuaran els beneficis del qual seran destinats íntegrament a la Fundació Albert Bosch d'Olot, que fomenta la investigació mèdica de malalties infantils. Així mateix s'organitzarà un autobús perquè nens i nenes que estan ingressats a la Vall d'Hebron puguin viatjar fins a Girona per gaudir dels concerts.

Més que Festivalot, d'això se'n diu Festivalàs!

LES FRASES

Molts descobrirem que més enllà de la paternitat hi ha vida musical intel·ligent
Carles Puigdemont
Alcalde de girona
Agraeixo la generositat i la sensibilitat d'Els Amics de les Arts
Xavier Soy
vicepresident de la diputació

La ‘ciutat 10', implicada

El Festivalot, a més d'un festival de música, vol ser un festival de ciutat. Per tant, des del principi s'hi han volgut vincular no només entitats i equipaments col·laboradors sinó també empreses del sector de l'hostaleria, amb l'objectiu de millorar l'estada de les famílies. Amb la compra d'una entrada, els assistents tindran dret a una polsera que els permetrà l'accés a alguns serveis, concerts i avantatges. La polsera s'entregarà els mateixos dies del festival i entre altres dels avantatges confirmats hi ha els anomenats concerts plus, gratuïts per als qui la llueixin. Els assistents del Festivalot que vinguin de fora de Girona tindran facilitats i descomptes pel que fa al transport en tren (30% de descompte a Renfe) i disponibilitat de menús infantils als restaurants. També hi ha prevista l'adequació d'espais destinats al joc, la lactància i el descans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]
Novetat editorial

Jaume Planas dissecciona la fauna local d’un barri com n’hi ha tants

blanes
Música

Empúries acull un concert de músics exiliats

L’Escala
cultura

L’Arxiu Lafuente de Santander compra la col·lecció d’objectes culinaris d'Antoni Miralda

barcelona
FESTIVAL DE CANES

Jonás Trueba aposta per l’amor

canes
arts escèniques

Catorze finalistes catalans als Max, amb una gala dedicada a Guimerà

barcelona
GIRONA

Unes 700 persones assisteixen al Pati Cultural 2024

GIRONA
patrimoni

Manresa restaura l’escultura dedicada a Josep Anselm Clavé

Manresa
Música

L’Embassa’t atrau 7.600 persones, una xifra rècord pel festival

Sabadell

Identificat el patrimoni natural i arquitectònic a protegir

Polinyà