cultura

Sant Martí Sarroca reforma el seu castell

En total destinarà 265.000 euros a la remodelació i la creació d'un museu 2.0

Aquest mes de febrer s'han posat en marxa les obres per reformar el castell romànic de Sant Martí Sarroca (Alt Penedès) amb l'objectiu d'eliminar les barreres arquitectòniques i ser la seu d'un museu 2.0, on es relati tant la història d'aquest edifici com del poble.

En la primera fase, a la qual es destinaran la meitat dels diners, es preveu instal·lar un ascensor, eliminar els graons de l'entrada, millorar la il·luminació i, finalment, iniciar les reformes de l'ala de llevant, que serà un espai semicobert i que es pretén acabar en el marc de la pròxima legislatura.

Aquestes modificacions responen al projecte que es va dissenyar l'any 1992 i que no es va dur mai a terme de manera completa. Tot i així, hi ha trets nous, com ara que l'ala de llevant serà un espai semicobert o que s'eliminaran les barreres arquitectòniques. Amb això, el municipi també vol guanyar un nou espai on organitzar activitats culturals, a més de donar més impuls a les visites. Actualment, el castell, del segle XI, rep al voltant d'unes 12.000 visites l'any i, principalment, són de turisme de proximitat.

Carles Solsona, un dels redactors del projecte, explica que “les activitats que s'hi facin podran tenir diferents espais o bé fer-s'hi diversos actes simultàniament”, segons unes declaracions que recull l'Agència Catalana de Notícies (ACN). A més, Solsona detalla que les reformes que s'han iniciat a l'ala de llevant volen “recuperar l'ambient de l'època medieval”. Això també és un dels objectius de la nova il·luminació. Solsona hi afegeix que la remodelació implicarà un canvi de la porta d'entrada al recinte, que, a partir d'ara, serà corredissa per “relacionar l'espai interior amb l'exterior de manera normal”.

El museu 2.0

Quedarà pendent pel pròxim mandat pressupostar la museïtzació. L'alcalde del municipi, Ramon Carbó, indica que es farà una ampliació de l'actual Museu del Castell.

Aquest projecte, que el municipi està elaborant conjuntament amb l'Institut d'Estudis Penedesencs, comportarà que el castell tingui un nou museu, que “no serà típic i tòpic”, afirma Carbó. En aquest sentit, agrega que la finalitat és que aquest espai “sigui un referent” per als seus visitants.

Finalment, el municipi també vol posar punt final a les actuacions que està fent conjuntament amb l'església als afores del castell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid