cultura

Crítica

teatre

Emoció trepidant

Un bombó. Semblava que el públic jugués amb les cartes marcades, perquè ahir a la tarda ja estava pràcticament exhaurida tota la temporada. Insòlit. Hi ha ajudat que sigui un llibre de culte que molts han llegit en la joventut i també que el defensi Julio Manrique amb els seus companys habituals (i amb un Pol López que torna a recordar la fragilitat d'Ivan i els gossos). La posada en escena és trepidant; no deixa que el raonament obsessiu de Christopher (autista adolescent) encalli la trama i manté la tensió, tot transformant els codis dels moments de col·lapse del protagonista. La bateria, el piano, el violoncel un color indispensable, així com la pluja de números primaris.

Tot respira a través del batec del noi, que apareix al costat del gos d'una veïna, que ha estat assassinat amb una forca, i que decideix emular el seu Sherlock Holmes per descobrir el criminal. Si en la primera part la trama és el motor, les conseqüències de conèixer la veritat porten a un viatge iniciàtic quasi suïcida d'aquest heroi d'idees nítides i mirada torta. Si Pol López sap trobar la sintonia amb un aire tràgic i simpàtic alhora d'aquest noi autista, la resta de la companyia serveix l'actitud perquè en cap moment la peça s'encalli; tot flueix cada cop a major ritme, no té aturador. Aïllades les incògnites d'una equació, trobar el resultat és mecànic i ràpid en el cervell d'aquest noi. Sobta que, tot i la velocitat, la peça se sàpiga aturar per insinuar les emocions dels personatges, generalment bons (la interpretació coral de la companyia respira empatia, no hi ha rebuig per l'autisme) però maldestres amb aquesta relació tan difícil: Protegir és tant dolent com mentir.

El curiós incident del gos a mitjanit
Autor: Mark Haddon
Adaptació: Simon Stephens
Director: Julio Manrique
Intèrprets: Mireia Aixalà, Ivan Benet, Carme Fortuny, Cristina Genebat, Pol López, Marta Marco, Norbert Martínez i Xavier Ricart
Dijous, 9 d'abril (fins al 10 de maig), al Lliure de Gràcia


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TEATRE

El TNC furga en la comèdia dramàtica de família a ‘Amnèsia’

BARCELONA
Cinema

El Truffaut dedica un nou cicle de la Fimoteca a Wim Wenders

Girona
Joan Safont
Periodista i escriptor

“Els polítics tenen pànic de semblar massa intel·lectuals”

Barcelona
festival

Un segon maig amb la força de la paraula

barcelona
la crònica

Tyets: gran victòria i nou disc per al 2025

GIRONA
saló

Comic Barcelona tanca portes amb més de 110.000 visitants

barcelona
Necrològica

Mor l’actor Bernard Hill, el capità del ‘Titanic’ i el rei Théoden de Rohan

barcelona
Xavier Aliaga
Novel·lista

“Necessito passar-ho bé quan escric, provar coses”

Barcelona
LA CRÒNICA

Rebobinar és de nostàlgics

SANT GREGORI