cultura

Crítica

musical

Bona sintonia i optimisme en un paisatge desolador

El musical Guapos & pobres neix de la voluntat de fer un musical més enllà del seu èxit empresarial. Com va ser el cas de Bare, per sobre de totes les coses (TGB, 2014), és un cant a l'esperança, des del fons del pou. Un exercici romàntic necessari que es mereix el favor del públic. S'hi sentirà reconegut en qualsevol dels personatges i alhora podrà gaudir d'un cert final feliç.

Els personatges ressonen als Animals de companyia (per allò de joves i desorientats), Sobre el fenomen de les feines de merda (per la seva infructuosa labor de trobar feina digna i, fins i tot al musical Mares i filles (perquè sortir del pis dels pares és imprescindible però sovint és una aventura impossible).

Comèdia musical amb un regust ben amarg: la crisi i les seves víctimes. La generació més preparada no troba manera de fer-se una vida profitosa. L'ombra de la Barcelona turística, en la qual tot es ven i que no ajuda en gairebé res els seus pobres ciutadans, també hi fa presència. Davant d'un quadre en què tot es desencaixa, el llibret es reconcilia amb els personatges i els dóna una sortida airosa. Potser un pèl massa ensucrat.

Del muntatge destaquen la capacitat vocal i interpretativa del repartiment. Si són actors contrastats Frank Capdet i Ivan Labanda, Elena Gadel, Mariona Castillo (que s'arrisca sempre per allò que li interessa, si cal apartant-se de l'esfera de Stage, que la va descobrir per a Mamma mia! i que tant la lloava), Muntsa Rius i Xavi Duch. Triomfen amb nota també Jorge Velasco (feliç despreocupat) i Gracia Fernández (el paper que viu una evolució més radical a l'escena i que defensa, també musicalment, amb solvència.

Guapos & pobres
Autor: Alfredo Ruiz
Composició i direcció musical: Xavier Torras
Director: Toni Martín
Intèrprets: Ivan Labanda, Elena Gadel, Mariona Castillo, Muntsa Rius, Frank Capdet, Xavi Duch, Jorge Velasco, Gracia Fernández
Diumenge, 24 de maig (fins al 7 de juny) al Teatre Goya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant

festival

A Morella reflexionen sobre el poder dels algoritmes

Morella
cinema

Kristen Stewart protagonitzarà la nova pel·lícula d’Albert Serra

barcelona