cultura

Crítica

musical

En clau de videojoc

Si en un muntatge “multimierda” (o sigui multidisciplinari: vídeo, teatre i música, principalment) apareix Albert Pla representant l'exèrcit, un ja es pot imaginar un arsenal d'improperis cap a la disciplina militar. Si Fermin Muguruza representa la ciutat assetjada o protegida (segons com es miri) per aquell exèrcit, només cal imaginar que el conflicte és de dimensions descomunals. A les lletres i tonades d'aquests dos monstres de l'escena musical s'hi suma, puntualment (i encaputxat) Refree, en una mena d'ànima sense amo conegut, una mena d'àngel exterminador. L'espai és teatral: buit aparentment i revestit amb un audiovisual original que es desplega i varia segons si el tema és més naïf o més urbà.

El problema de la proposta (que, asseguren, té llarga gira durant el 2016) és que els personatges són massa prims, sense complexitats; si no és que el soldat el que de debò voldria és tastar el pastís de maduixa de l'àvia i que fos un altre que es dediqués a pacificar i garantir la llibertat que el seu comandament desitja (que no ha de coincidir amb el parer dels ciutadans). Així, els dos cantants queden garratibats perquè els personatges els empresonen, també el complement audiovisual: una cosa és fer un vídeo i una altra, construir tot un muntatge que denuncia, evidentment, la guerra i també tots aquells que no es revolten per evitar-la...

El públic de l'estrena volia compartir les tonades, aplaudir els ritmes, ser actiu en favor del conflicte..., però a mesura que avançava s'anaven rendint per la impossibilitat de connectar-hi. Deien que la guerra no és un videojoc però ells la representen amb un videojoc de mida natural. Contradictori (o oxímoron, com els agrada dir...).

Guerra
Concepció: Albert Pla
Director musical: Raül Fernández, Refree
Intèrprets: Albert Pla, Fermin Muguruza i Refree
Dilluns, 13 de juliol, al Barts


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Minyons de Terrassa mostren el nou local de Cal Reig durant la Fira Modernista

TERRASSA
música

Classe B i Jost Jou guanyen la secció Talent Gironí del festival Strenes

girona

Injecció de 13 milions pels dos nous platós al Parc Audiovisual el 2026

TERRASSA
Cultura

Nik West, Paquito D’Rivera i Vincen Garcia, caps de cartell la Mostra de Jazz de Tortosa

Tortosa
CINEMA

Isona Passola rebrà el premi Montserrat Carulla del FIC-CAT

Roda de Berà
llibre

Pere Portabella, reflectit en els seus escrits

barcelona
MÚSICA

La nova psicodèlia catalana

Girona
música

Brittain Ashford obrirà el 5è A Peu de Carrer de l’Ateneu 24 de Juny

girona
MÚSICA

El Palau de la Música recorda Juli Garreta i convida Raquel García-Tomás

BARCELONA