cultura

El rodatge de ‘Joc de trons' a Girona

Com dues gotes d'aigua

En espera de veure finalment com es recrearà a Girona l'univers de ‘Joc de trons' en els capítols de la sisena temporada, hi ha racons del Barri Vell que són pràcticament idèntics a espais ja vistos a Desembarcament del Rei o Braavos

La pujada de Sant Martí és un d'aquests punts i es tancarà per filmar escenes del 2 al 6 de setembre

Les aules de l'Escola de Música Moderna seran espais de descans per als actors

El desembarcament de la producció de Joc de trons a Girona, un cop finalitzat el set de rodatge del mercat de Braavos, situat al carrer Ferran el Catòlic, als Banys Àrabs, té un altre punt que es preveu d'interès, com és la pujada de Sant Martí, que estarà afectada parcialment des d'avui, però totalment del 2 al 6 de setembre. Aquest és un escenari que per als fans de la popular sèrie té una notòria semblança amb carrers on, per exemple, ha passejat la reina Cersei Lannister, a la capital dels Set Regnes, Desembarcament del Rei. Aquesta ciutat, on hi ha el cobejat Tron de Ferro, es va recrear a diversos llocs: durant la primera temporada a Mdina (Malta), i posteriorment i durant quatre anys a Croàcia.

La semblança de Girona amb el Desembarcament del Rei que els aficionats a la sèrie han vist fins ara no s'acaba amb la pujada de Sant Martí: hi ha carrerons de Dubrovnik que s'han vist a la sèrie que són gairebé clavats a alguns dels carrers afectats pel rodatge, com el carrer de Sant Llorenç. Però és que també podrien ser els claustrofòbics carrerons de Mereen, on l'exèrcit d'immaculats (esclaus soldats) de la Daenerys manté un combat amb els fills de l'harpia.

Ahir el Barri Vell de Girona, on es començarà a filmar ja dilluns, estava relativament tranquil. Mentre el mercat de Braavos ja està pràcticament enllestit, ahir els operaris treballaven a la plaça dels Jurats, on s'estava construint una mena d'escenari de teatre. Segons algunes fonts, també podrien muntar, rere l'entarimat del teatre, un croma (una mena de pantalla verda on es projecta), fet que permetria que el fons de la plaça dels Jurats fos qualsevol paisatge. Tenint en compte que si seguim la història dels llibres (atenció, spoilers), Arya Stark continuarà el seu aprenentatge a Braavos amb Izembaro, actor i col·laborador dels misteriosos homes sense rostre, la plaça dels Jurats podria molt ben ser encara part de Braavos.

A la plaça hi ha pocs veïns afectats, però és la seu de l'Escola de Música Moderna de Girona, que a partir de dilluns ja no podrà utilitzar les aules. De fet, es faran servir perquè els actors puguin descansar entre escenes. La resta d'espais del Barri Vell seguien igual, seguint les previsions de rodatge. La sèrie també es roda a Irlanda, on hi ha la majoria de sets o platós interiors.

La capital King's Landing,
(Desembarcament del Rei), en el marc de l'univers de la saga de Foc i gel, de George R. R. Martin, és la capital dels Set Regnes i està situada a la boca del riu Aigües Negres; és, de fet, la més gran de les ciutats de Ponent. És la seu del govern del rei dels Set Regnes, que governa des de l'anomenat Tron de Ferro, que va ser forjat per Aegon I Targaryen amb foc del drac Balerion. Des que va començar a emetre's, el 2010, s'ha convertit en la sèrie més descarregada per internet, i als Estats Units, on l'emet HBO, ha superat tots els rècords d'audiència, davant de The sopranos


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Crítica

Quant n’hem d’aprendre!

música

Cala Vento guanya amb ‘Casa Linda’ els Premis Min al millor disc de rock i al millor disc de l’any

saragossa
guardó

Raimon rebrà el Premi Prat de la Riba 2024 de l'IEC la diada de Sant Jordi

barcelona
Cultura

Mor Feliu Trujillo, prestigiós ceramista artístic d’Esparreguera

TEATRE

Gorina trasllada a ‘Ifigènia’ el dolor de totes les dones sacrificades

BARCELONA

El festival Flors i Violes espera batre rècords de públic

palafrugell
DANSA

El Mercat convida dues coreografies noruegues a ballar complexes celebracions

BARCELONA
patrimoni

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona