cultura

Els ‘caçatrons'

Des de l'inici del rodatge de la sisena temporada de ‘Joc de trons' a Girona, són molts els fans de la sèrie que busquen veure els escenaris o algun protagonista

És un fenomen mundial i Girona ja està notant en aquests primers dies de rodatge l'efecte tafaner que provoca que la ciutat sigui l'escenari d'una de les sèries del moment com és Joc de rons. Han vingut de Madrid, de Sabadell, Barcelona, Gavà o de Canet de Mar i la majoria ho fan per acostar-se als escenaris i protagonistes d'una trama que els té captivats i abduïts.

Són desenes o centenars les persones que arriben a la capital gironina per captar una imatge i penjar-la en alguna xarxa social i la majoria amb el somni de veure alguns dels protagonistes que han vingut fins a Girona. Aquest és el cas de la Maria i la Laia de Canet de Mar, que la setmana passada van venir a passar el dia a la ciutat sabent que s'hi començada a rodar la sisena temporada. “Som seguidores de la sèrie, ens feia gràcia provar la mà que va fer el rocambolesc referent a la sèrie”, deia una d'elles. De fet, era l'aniversari de la Laia i admetia que “el millor regal seria fer-se una foto amb Lannister”. Però la fama i popularitat d'aquesta sèrie és internacional. Així, uns turistes francesos que s'estaven a Lloret de Mar també van decidir visitar la ciutat els primer dies de rodatge per captar qualsevol escena o personatge. Un professor d'història dels Estats Units també va visitar la ciutat i es va trobar, sense saber-ho, la gravació de Joc de trons. Hi estava poc interessat “perquè el que fan ells no és història, però segur que serà bo per a Girona”.

Ahir mateix tres amics de Ripoll van aprofitar les vacances per passar-hi el dia. En Rubèn, en Salvador i la Núria són lectors dels llibres i seguidors de la sèrie. Des de davant de Sant Pere se sent una lluita i música. “Amb això ja estem satisfets.” L'Albert és de Sabadell i després d'un cap de setmana a Pals també han passat per Girona per captar algun moment de la sèrie.

Soldats Tyrell i descans

Avui és jornada de descans i ahir es van veure assajos a la Devesa de l'exèrcit dels Tyrell, per unes escenes que es rodaran la setmana que ve. Ahir es va rodar als Banys Àrabs i al carrer de l'exterior amb grans cromes. També es va assajar a la plaça dels Jurats, on es rodarà una escena d'un teatre amb els creadors de la sèrie –Benioff i Weis– no perdent-se detall. També es prepara la gravació ara a Sant Pere de Galligants.

Jaqen H'ghar

En les escenes gironines s'ha vist a l'actor Tom Wlaschiha, que interprea aquest personatge. Jaqen és un dels ‘Homes sense cara' de Braavos i es tracta d'un astut criminal de Lorath. Té l'habilitat de canviar de rostre i una misteriosa trobada entre ell i Arya en la cinquena temporada promet un retrobament en la sisena.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona