cultura

Un passeig de llum i foc per inaugurar Temporada Alta

La companyia Carabosse oferirà demà i dissabte un gran espectacle inaugural, gratuït i per a tots els públics

Transformaran el Barri Vell de Girona amb música i il·luminant els racons històrics

Temporada Alta no és un festival de teatre al carrer però enguany, com a acte inaugural, s'ha decidit a sortir i convidar la ciutadania a participar en un gran espectacle, gratuït i per a tots els públics. L'espectacle, una creació del col·lectiu d'arts de carrer Carabosse, especialitzat a capgirar la visió dels centres històrics de les ciutats on actuen, il·luminarà amb foc i llum el Barri Vell de la ciutat, i amb instal·lacions i música retornarà Girona, en paraules del director del festival, Salvador Sunyer, “a l'època medieval”.

Demà i dissabte, des de les 20.30 h fins a les 23.30 h, la Cie Carabosse, amb la col·laboració dels Diables de l'Onyar, transformarà carrers i places del Barri Vell de la ciutat per crear universos màgics i poètics sota una llum nova. L'espai patrimonial de sobres conegut pel públic, així, es transformarà gairebé en una pista de circ, on funàmbuls, trapezistes i autòmats (dinou, anomenats els Bonhommes) deambularan entre milers d'espelmes, torxes, bengales, rodes, testos en flames, tubs incandescents i màquines articulades de tota mena (com el pop Edmonde, de 15 metres de diàmetre). Instal·lacions sorprenents i de gran poder evocador que l'espectador anirà descobrint de mica en mica al llarg del seu recorregut.

No hi ha ni inici ni final d'espectacle, tothom pot fer el recorregut que vulgui de la Cerimònia del foc durant les tres hores en què els muntatges s'il·luminaran. “En aquest espectacle no hi ha ni principi ni final, és el públic qui passeja i nosaltres qui li anem presentant propostes perquè cadascú n'extregui la seva pròpia història”, concreta Yuka Jimenez, un dels integrants de la companyia francesa.

En total, en la Cerimònia del foc hi participaran més d'una trentena de persones, entre els membres de Carabosse, els Diables de l'Onyar i els músics. “Ells tocaran en llocs estratègics, interpretant composicions creades expressament per incrementar la poètica de l'univers Carabosse”, concreta Yuka Jimenez. Se situaran a la plaça Sant Fèlix, a les escales de la catedral i al jardí dels Alemanys.

Il·luminant el món

Tot i que no es preveu pluja, el temps no espanta, d'entrada, els organitzadors, que estan acostumats a treballar fins i tot amb neu. Carabosse fa més de quinze anys que transforma els espais públics i patrimonials a través de l'estètica del foc. Han actuat des del Canadà fins al Vietnam i el 2013 250.000 persones van gaudir del seu espectacle.

LA XIFRA

3.400
espelmes il·luminaran, entre altres elements i maquinàries previstes, el Barri Vell de la ciutat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona