cultura

Vimbodí aferma Vitrum, referent del món del vidre

Les exhibicions de vidre bufat, el concert de txalaparta, els concursos de beure amb porró i càntir, i la trobada Abraça't 2.0 al carrer més estret de l'Estat han estat alguns dels actes que han tingut més acceptació en el Vitrum, la segona edició de la Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet, que s'ha celebrat aquest cap de setmana. Vitrum ha reivindicat i ha donat valor a la tradició vidriera de Vimbodí i Poblet (Conca de Barberà) mitjançant nombrosos actes festius adreçats a tota la família.

L'alcalde, Joan Güell, es mostra satisfet pel desenvolupament d'aquesta segona edició. “La gran afluència de visitants i l'èxit dels diferents actes programats ens encoratgen a continuar tirant endavant una festa amb la qual donem valor a la nostra tradició vidriera, tot convertint-la en un actiu festiu i cultural a l'abast de tothom”, explica el batlle. A més, destaca de manera especial la col·laboració de les entitats del municipi i considera que han estat clau en l'èxit de la festa.

Altres activitats destacades han estat el taller de sons, el laboratori de vidre i llum, els tallers infantils, l'esmorzar i el vermut popular, i l'exposició de sifons antics procedents del museu de l'empresa lleidatana de begudes La Flor de Vimbodí. D'altra banda, diferents restaurants de la vila i del monestir de Poblet s'han omplert el cap de setmana gràcies a la iniciativa Cuina Vitrum, que ha ofert menús temàtics entorn del vidre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia