cultura

L'Ideco del Camp de Túria celebra 25 anys amb una jornada de debat

La temàtica voltarà la realitat econòmica, cultural i social d'aquesta comarca valenciana

En el marc de la celebració del 25é aniversari de l'Institut d'Estudis Comarcals del Camp de Túria, entre altres activitats previstes, hi ha una Jornada d'Estudi i Debat al voltant de la situació de la comarca i els seus municipis, que tindrà lloc el dissabte 28 de novembre de matí a Llíria.

El teixit social d'aquesta institució cultural de la comarca nota com des de fa anys es viu un període de canvis econòmics, polítics i socials de gran complexitat, amb incerteses i inseguretats que la llarga crisi econòmica i financera ha aguditzat. Una crisi també política i de valors, de caràcter estructural, exponent d'un canvi d'època.

Un dels efectes més cridaners de la crisi ha sigut l'augment de la desocupació, la caiguda de les rendes i una major desigualtat i exclusió social. La reducció dràstica dels recursos econòmics ha provocat un deteriorament de les administracions públiques, i especialment dels ajuntaments, que són l'administració més pròxima al ciutadà.

Un període de canvi com l'actual reclama segón l'Ideco del Camp de Túria, una major transparència i participació de la ciutadania en els àmbits de decisió política, una revisió dels models de governança.

Per a la jornada, s'han convidat els alcaldes i les alcaldesses de la comarca perquè consideren que és oportú reflexionar i debatre obertament aquestes qüestions que han afectat i afecten els municipis i que també han incidit en la situació actual del conjunt del Camp de Túria.

Amb aquest fi, hem convocat una Jornada d'Estudi i Debat el dissabte 28 de novembre al Centre Multiusos del Pla de l'Arc a Llíria. A les nou i mitja la presentació i a les deu hi haurà lectura de ponències i presentació d'estudis sobre diferents aspectes de la realitat del Camp de Túria, centrats en dos eixos: Economia i Societat i Educació i Cultura.

A les 11:30 Josep Vicent Pitxer, de la Universitat de València, presentarà un treball sobre la realitat socioeconòmica del Camp de Túria i Frederic Ibàñez moderarà una taula redona amb la participació dels alcaldes i les alcaldesses del Camp de Túria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Eduard Costa publica l’enèrgic ‘Ben amunt’, el primer disc signat amb el seu nom

sant pol de mar
Bernat Salvà
Periodista i escriptor

“Un llibre de viatges pot tenir la complexitat de la vida mateixa”

Barcelona
Novetat editorial

Jaume Planas dissecciona la fauna local d’un barri com n’hi ha tants

blanes
Música

Empúries acull un concert de músics exiliats

L’Escala
cultura

L’Arxiu Lafuente de Santander compra la col·lecció d’objectes culinaris d'Antoni Miralda

barcelona
FESTIVAL DE CANES

Jonás Trueba aposta per l’amor

canes
arts escèniques

Catorze finalistes catalans als Max, amb una gala dedicada a Guimerà

barcelona
GIRONA

Unes 700 persones assisteixen al Pati Cultural 2024

GIRONA
patrimoni

Manresa restaura l’escultura dedicada a Josep Anselm Clavé

Manresa