cultura

Crítica

teatre

L'escamot Entrepà i el càsting del bou

Per atrevir-se a fer un musical d'El Patufet cal tenir molta patilla. Perquè el conte és tan breu com un gag i, si s'estira massa, perd tot el gust, com els xiclets. Per això, l'equip que va signar Pegados, Merda d'artista i Clicks ha construït una trama paral·lela ben pallassa i on se sustenten les picades d'ullet als pares de la canalla. Exemples? La marieta és una companya d'aventures del Patufet i li diu que elles només surten en carro de la flor el dia de l'orgull marieta; més clar, Sitges.

El gran repte és oferir una música fàcil ben cantada i amb una àmplia gamma de veus; aconseguir una complicitat ferma amb els espectadors; i jugar sempre a dos plans: el dels adults que es miren el Patufet com si fos una puça, i el del Patufet que és de la mida d'una moneda de dos 2 euros i té la complicitat de la tecla d'ordinador, el click escapista i la marieta i el seu orgull. En comptes de ser massa lacrimògens amb uns pares que l'haurien d'estar buscant, els que clamen “Patufet, on ets?” són dos lladres del diamant de la reina (tan malvats com estúpids) que miren de recuperar el botí que es va menjar el bou. Evidentment, hi ha moments impossibles per a una narració realista: com es menja el bou quatre actors? I, sobretot, com els expulsa, pel forat més escatològic de la fauna? Ferran González i Joan Miquel Pérez juguen fort amb els pets, com no podia ser d'altra manera. I segueixen amb la frescor que els deixa un conte massa repetit per generar cap gran sorpresa. És clar que deixen anar alguna màxima de bona intenció (en Patufet no renunciarà mai a cap repte, però sempre tindrà el suport dels pares i dels nous amics). L'escamot Entrepà navega i vola sense ni saber que el diamant viatja fins a un oasi, molt més enllà del que podia imaginar l'autor del Patufet. I el càsting del bou? La fórmula més directa de fer mugir tota una platea i imitar pets amb la boca. I, de passada, resoldre una baixa imprevista. Màgia, plop!

Patufet, el musical
Directora: Alícia Serrat
Intèrprets: Aina Quiñones/ Aina Ros, Pol Nubiola, Pau Doz, Jofre Borràs, Miquel Malirach
Diumenge, 8 de novembre (fins al 29, de moment)al Coliseum.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un concurs de curtmetratges amb mòbil al festival de cinema de Blanes

blanes
patrimoni

Distinció europea per a l’Hort Petit del monestir Pedralbes

barcelona
llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant