cultura

L'editorial Xiuxiueig treu el primer llibre

El projecte, nascut a Beuda, té com a eix principal els contes i els llibres il·lustrats

Xiuxiueig Edicions ha publicat aquest mes l'àlbum il·lustrat Miss Boah! i el Cor d'Etcèteres, la primera obra d'aquest nou projecte editorial amb base a Beuda, la Garrotxa.

Anna Tubert, formada en els camps de la història de l'art, la gestió cultural i l'edició, explica que s'ha decidit a muntar Xiuxiueig “després de molt de temps donant-hi voltes”. El motiu principal per engegar l'editorial ha sigut l'amor que sent pels llibres, diu Tubert, que és l'autora de Miss Boah!, una història sobre la vergonya i els límits que s'imposen les persones. Ara per ara, l'editorial garrotxina és un projecte personal de Tubert, tot i que disposa de diversos col·laboradors externs.

La línia principal de les publicacions de Xiuxiueig són els àlbums il·lustrats i els contes infantils, però també preveuen publicar “llibres de divulgació del patrimoni cultural i natural, i obres relacionades amb la consciència femenina”. Tubert vol que els llibres que publiqui l'editorial “generin moviment, ja sigui intern o extern”. “Intern, perquè ens remouen per dins i ens fan canviar, o extern, perquè ens conviden a descobrir el nostre patrimoni cultural i paisatgístic”, diu.

Xiuxiueig fa una aposta decidida pel quilòmetre zero, per treballar amb productes i productes arrelats al territori. Per exemple, el paper dels llibres prové de boscos sostenibles. Una filosofia que comparteixen moltes de les editorials independents que han nascut els últims anys arreu dels Països Catalans. Tubert considera que “el sector editorial no és gens fàcil, però és un món de somniadors”. Afirma que hi ha un punt de bogeria en la gent que, com ella, decideix muntar una editorial, i que els editors independents “creuen en uns principis concrets i omplen els buits de mercat que deixen les grans empreses del sector”.

Fins al 31 d'aquest mes es podrà visitar al claustre del Sant Sepulcre de Palera de Beuda (cada dia excepte els dimarts, de les onze del matí a les sis de la tarda) una exposició sobre Miss Boah!, en què es mostren les il·lustracions originals del llibre i es podran experimentar les sensacions que transmet la història.

Tubert explica que Xiuxiueig edicions ja està treballant en nous projectes editorials sobre cuina i rutes naturals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós

TEATRE

La Perla 29 incorpora un ‘Zoo de vidre’

BARCELONA
CRÒNICA

Banyoles, lectora i novel·lada

crònica

Diada radiant en el retorn a l’essència

crònica

Una sola música que tothom balla com vol