Altres

La crònica

So vaporós contra la xafogor

Les grans descobertes solen presentar-se com a petit esdeveniment, gairebé com un regal. Enmig de l'ingent oferta estival de concerts, hi ha propostes diferents que, precisament per estar als marges dels grans circuits, tenen un caràcter especial, i sempre sorprenen. És el cas de Carla , un dels talents emergents musicals del país, la qual a finals de maig va presentar disc Night thoughts en el marc del Primavera Sound . I divendres passat la jove cantant vigatana de 25 anys va desplegar el seu pop de sintetitzador delicat i elegant, a voltes melancòlic, en un concert gratuït al jardí de la biblioteca de Caldes de Malavella dins el cicle Glopets d'estiu. Ahir a la nit, Carla va actuar al bar de La Cate de Figueres, també amb entrada gratuïta.

Molt allunyada del so d'arrel folk de la seva germana, Joana Serrat (mentre l'una creixia escoltant Dylan, l'altra ho feia amb Sade, Portishead i Everything but the girl), Carla aconsegueix esvair el so electrònic per crear atmosferes nocturnes, gairebé hipnòtiques, ideals per a una nit xafogosa. Un so vaporós que sedueix des de la primera escolta, gràcies a una veu dolça. Acompanyada a la bateria pel seu germà Toni, Carla va interpretar tot el seu repertori a Caldes: Let's burn a forest, Lucky One, In the forest o Our time –“la cançó més optimista del disc”, va dir–. L'estona passava tan ràpid, així a la fresca, en un concert tan pròxim que, a més del bis –“la primera cançó que vaig compondre”–, i ja que no hi havia més cançons, va repetir a petició del públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà
Crítica
música

Blau de Colònia

GIRONA
calonge

L’Orquestra Di-versiones encapçala el cartell del tercer OncoMusic Fest

calonge

Llum verda a la nova biblioteca central pendent de trobar el finançament de 13,9 milions

SANT CUGAT DEL VALLÈS
TEATRE

El TNC aborda la crítica al sistema judicial amb ’Els criminals’

BARCELONA
Cultura

Adeu a Lorena Velázquez, la reina del cinema fantàstic

novetat editorial

Laurent Binet presenta una novel·la epistolar i detectivesca

Barcelona