Arts escèniques

5.501 professionals de la cultura han cobrat l’ajut de 750 euros de la tercera línia de suport del Govern

Els departaments de Treball i Cultura han impulsat fins ara 8,7 milions d’euros en ajuts que han arribat a 12.000 persones

Un total de 5.501 professionals de les arts escèniques, les arts visuals i la música han rebut fins ara l’ajut extraordinari de 750 euros aprovat pel Govern per pal·liar la situació econòmica del col·lectiu arran del coronavirus.

Els pagaments es van fer efectius al llarg de la setmana passada, segons informa la Generalitat. Es tracta de la tercera línia de suport al sector de l’executiu català, impulsada pels departaments de Treball, Afers Socials i Famílies i Cultura i dotada amb més de 4 milions d’euros.

En total, segons les dades de l’Administració, entre els dos departaments s’han destinat 8.708.000 euros a ajuts extraordinaris que han arribat a 12.037 persones d’un sector “especialment afectat per la crisi sanitària i que es considera essencial”.

En aquesta tercera convocatòria l’ajut anava adreçat a professionals, tècnics i docents de les arts escèniques, arts visuals i la música per les activitats culturals suspeses o restringides per raó de la crisi sanitària, i amb ingressos inferiors als 20.000 euros durant l’any 2020. El Govern indica que aquest topall s’ha ampliat respecte dels 13.000 euros de la convocatòria anterior a petició del mateix sector.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia