Llibres

Liberisliber diu adeu amb retrets

La fira del llibre de Besalú denuncia un “menyspreu palmari cap al territori”

Miquel-Àngel Codes Luna i Jordi Fernández, directors de la fira d’editors independents Liberisliber, que tenia lloc a Besalú, van anunciar ahir en un comunicat que aturen l’activitat per culpa de la falta d’ajuts de les administracions. Denuncien que “la política cultural d’aquest país és víctima d’infrafinançament, però també té un altre mal, del qual no es parla tant, encara més greu: què es fa amb el que es té”.

Asseguren que fa anys que busquen una fórmula que els permeti “treballar en unes mínimes condicions” i saber amb “temps suficient” de quins recursos disposen, però les administracions consideren “que no, que la fira i el festival no s’ho valen”.

Els directors opinen que “hi ha cinc constants molt negatives” que s’han repetit en l’última dècada. “1) la tendència a escoltar sobretot els uns –diguem-ne oligopoli cultural– per sobre dels altres; 2) la incapacitat o manca de voluntat de sortir de les inèrcies adquirides durant anys i la consegüent manca d’ambició i imaginació; 3) el menyspreu palmari cap al territori; 4) la fabulosa facilitat per redactar plans estratègics i seguidament incomplir-los, i 5) la ignorància o manca de sensibilitat –d’alguns dels màxims responsables de la cultura d’aquest país– de tot allò que ateny el fet cultural més enllà de lectures purament economicistes. Per tot això, cal fer una sacsejada i cal que es faci ara.”

Aturen la mostra, que va començar el 2010, malgrat que ha anat creixent en tots els aspectes i que “la motivació, l’entusiasme, els plans i les ganes de continuar eren les de sempre; malauradament, però, això no és suficient”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia