Arts escèniques

festival del circ

j. bordes

Un any excepcional

El més espectacular, encara. El Festival del Circ Internacional Elefant d’Or de Girona s’ha hagut de reinventar aquest any. Arran de la dificultat de convidar companyies de fora d’Europa perquè hi fessin el seu debut continental (la Covid ho fa inviable), enguany s’ha optat per una edició extraordinària.

Sota el nom de Festival de Festivals, han decidit presentar alguns dels números de les edicions passades. Seran 45 artistes de 15 països fent 16 números diferents.

La pandèmia també ha obligat a traslladar aquest festival del febrer a l’estiu i situar-lo al pavelló municipal de Girona-Fontajau.

Es manté, això sí, l’estructura amb dos espectacles (Blau i Vermell) i cinc funcions de cadascun. Els més ben puntuats pel jurat podran participar a la gala final (espectacle d’Or). L’organitzadora de l’esdeveniment, Circus Arts Foundation, ha decidit tirar endavant aquest projecte excepcionalment aquest mes de juny, impulsats per la satisfacció dels espectadors del Gran Circ de Nadal (fidels des del 2014 a la cita a Fontajau), per l’interès dels seguidors del festival a assistir-hi, per la promoció de les arts del circ i dels seus artistes, i per la voluntat de tots els implicats de recuperar aquest esdeveniment únic. Aprofitant l’aturada esportiva de l’estiu, el Circus Art Foundation transformarà el pavelló, a una setmana de l’arrencada del festival, en un càlid circ estable capaç d’acollir els números més espectaculars. Les restriccions d’aforament limiten a 1.000 el nombre d’espectadors per funció.

D’altra banda, Circus Arts Foundation ha muntat el primer Nits de Circ, que doblarà funcions a Besalú (seu de l’entitat, de l’11 al 14 d’agost) i a Roses (del 17 al 22 d’agost). Aquesta gala reunirà 23 artistes arribats de 8 països en 8 atraccions: trapezistes amb el temerari triple salt mortal (els 5 Flying Martini d’Itàlia), les dues millors malabaristes femenines del món (la francesa Françoise Rochais i l’antipodista italiana Selyna Bogino), campions de freestyle (la bicicleta BMX de Jonathan Rossi d’Itàlia), còmics damunt el llit elàstic (Max Weldy de França), genis de l’humor sense paraules (el belga Elastic), vols amb les cintes aèries a 8 metres del terra (la catalana Viviana) i acròbates de força inversemblant (el White Gotik Quartet d’Ucraïna).

Tot plegat dins la pista d’un circ complet però sense lona amb un aforament de 1.330 butaques, del qual, per les mesures anti-Covid-19, se’n pot disposar d’un 70%. El nombre total d’entrades és de 9.300 butaques.

FESTIVAL ELEFANT D’OR
Del 24 al 28 de juny
Nits de Circ
Besalú i Roses
11 al 22 d’agost


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia