Cultura popular

ROSA MARIA PROVENCIO

PRESIDENTA DE L’ENS DE L’ASSOCIACIONISME CULTURAL CATALÀ

“Ja estem en marxa, tot i que tindrem baixes”

“Venim de zero, i fer activitats adaptades per les restriccions ja és un èxit”

“Som gent de contacte i d’estar al carrer; tot això et desmoralitza”

Amb la represa de les festes majors, les colles de cultura popular han sortit una altra vegada al carrer amb actuacions adaptades a la pandèmia.

Com estan els ànims?
Som gent de contacte i d’estar al carrer, això és la cultura popular. La situació desmoralitza per les limitacions, però confiem que tot plegat millori amb la vacunació i que es puguin fer més activitats i trobades.
Molts actes s’han reinventat en petit format.
Venim de l’estiu passat, quan estàvem a zero, i fer activitats adaptades a les restriccions ja és un èxit. Tenim menys públic, amb espais perimetrals i cita prèvia, però ja és alguna cosa. No s’ha pogut ballar, fer correfocs ni treure els gegants amb cercaviles, però el més important és que ja estem en marxa, tot i que segur que tindrem baixes d’entitats que han de plegar.
En són moltes?
Encara estem fent el recompte entre la trentena de federacions que apleguem. Moltes entitats, per no dir totes, s’han acollit al pla d’ajuts de la Generalitat per pagar els lloguers dels locals que han de continuar mantenint. L’esperança és que en les noves activitats que es fan hi ha un relleu de joves.
S’han ajornat moltes activitats?
Molts aplecs i trobades que no es van fer l’any passat encara s’han de celebrar. Però també és important que les cobles i la gent del teatre amateur hagin pogut tornar als escenaris, i que els pessebristes ja s’estiguin preparant per Nadal.
Tornarem a tenir festes majors com les d’abans?
No es deixaran de fer, però potser hi haurà actes diferents. Necessitem gent al carrer per viure junts la cultura popular. La pandèmia ens ha portat de positiu l’accés a la tecnologia i ser una finestra oberta al món. Estem connectats com mai amb casals catalans d’arreu del món, contents de seguir les activitats i conferències que fem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia