Música

Banyoles recorda la visita del gran Thad Jones fa 40 anys

El Taller de Música dedica una exposició, un concert i un audiovisual als pioners Seminaris Internacionals de Jazz

El 1980 va tenir lloc a Banyoles una iniciativa pionera: el primer Seminari Internacional de Jazz que tenia lloc a Catalunya i a l’Estat espanyol, gràcies al Taller de Músics de Barcelona. En aquell primer seminari, que va tenir continuïtat i va donar un nou impuls a l’escena jazzística banyolina i del Pla de l’Estany, hi va participar el gran trompetista i compositor nord-americà Thad Jones (1923-1986), que en aquell moment vivia a Copenhaguen i dirigia l’Orquestra de la Ràdio i Televisió de Dinamarca. Durant dues setmanes, a l’hotel L’Ast, s’hi van impartir classes de diversos instruments, composició, arranjaments, etc., i també van tenir lloc alguns concerts oberts. Aquella gran concentració de talent musical internacional a Banyoles va ser possible gràcies al trompetista argentí Américo Bellotto, la parella del qual, Lena Solfors, era entrenadora de rem i vivia a Banyoles.

Ara, uns quaranta anys després d’aquells fets decisius per a tota una generació de músics de jazz, el Taller de Música de Banyoles, organitzador del festival FEMJazz!, els recorda amb l’exposició Thad Jones: llavors de jazz a Banyoles, que s’inaugurarà divendres vinent a l’Espai Eat Art, on es podrà visitar fins al 18 de desembre. L’exposició, elaborada pel periodista Marcel Pujols, el realitzador Xavier Xef Vila i l’estudi de disseny Enserio, inclou fotos inèdites de Joan Comalat, Antonio Narváez i Elias Quiroga, retalls de premsa, cartells i una peça audiovisual de 35 minuts amb testimonis de persones que van participar com a professors o alumnes en el seminari. Un cop acabada l’exposició, el documental es podrà veure al web de FEMJazz!

Concert del GJP

A més, la big band Girona Jazz Project s’ha afegit a aquesta commemoració amb el concert Homenatge a Thad Jones , que tindrà lloc el dissabte 4 de desembre a les 8 del vespre a l’ Auditori de l’Ateneu .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]