cultura

Crítica

teatre

La importància de l'‘envàs' per a les d'“on vas”

És quan The Mamzelles són elles mateixes que s'hi troba l'ànima

L'aparador de la televisió, a vegades, pot ser cruel. Perquè generen una expectativa desmesurada i, qui pot enamorar en 20 segons pot decebre amb un espectacle 60 minuts de durada. Les tres noies de The Mamzelles, que tant van atrapar amb l'anunci de l'“envàs, on vas”, i que demostren picardia quan canten amb l'ukelele i la guitarra barrejant les lletres cruentes, amb l'anglès de cambrera egípcia i la tonada de cantarella infantil, apareixen perdudes a l'escena del Poliorama. La sort que han tingut, que els ha permès pujar a un dels escenaris més cobejats de la ciutat, l'han de saber gestionar: L'entusiasme i l'energia de les primeres vegades funciona, però cal advertir que es tracta d'un grup en construcció. Que té dret a equivocar-se (és necessari que s'equivoquin per compactar el seu univers, on, certament, s'intueix profunditat), però que el món mediàtic li exigeix un èxit teatral que avui no hi és, desgraciadament.

La dramatúrgia (i direcció) d'Àlex Mañas no les ha ajudat gaire. Les tres cantactrius necessiten construir uns personatges amb més plecs que els arquetips de la choni fantasiosa, la papissota tímida i la llançada que s'estavella. Hi juga a favor l'espontaneïtat i que tant les actrius com els personatges conflueixin en un mateix desig: triomfar al món públic (sigui de presentadora d'El diario de Patricia o de companyia còmica que emula les T de Teatre).

L'escenografia de Mireia Farré i Sílvia Graués atractiva i ben simple. Un mur amb retalls de diaris que donen forma a aquell país del somni del títol. Que té molt de malson perquè representa que les notícies són un recull de les mentides dels polítics. L'obra vol parlar de veritats i mentides, però, en canvi, s'escora (i ja va bé) cap a la veritat i la fantasia. La llum de The Mamzelles encega en les peces musicals. És quan són elles mateixes que s'hi troba l'ànima.

My sweet country
Autor i director: Àlex Mañas
Companyia: The Mamzelles
Dimarts, 26 de març (fins al 28 d'abril) al Teatre Poliorama


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.