cultura

La Dama d'Elx inaugura la galeria d'Emblemes de les seus de la Universitat d'Alacant

L'exposició, situada al vestíbul de l'edifici de Rectorat, s'inaugura el pròxim dimecres amb l'assistència del rector i l'alcaldessa il·licitana

Amb una còpia del bust iber de la Dama d'Elx s'inaugura la galeria d'emblemes de les nostres seus de la Universitat d'Alacant, una iniciativa amb la qual es pretén promoure un acostament entre la institució i els diferents municipis de la demarcació amb extensió universitària. La mostra, de caràcter permanent, estarà situada al vestíbul de l'edifici de Rectorat i Serveis Generals. La inauguració oficial del primer dels emblemes, dedicat a la Fundació Universitària de Recerca Arqueològica l'Alcúdia d'Elx, tindrà lloc el pròxim dimecres, dia 16 d'octubre, a les 12.30 hores. L'acte comptarà, entre altres personalitats, amb la presència del rector de la UA, Manuel Palomar; l'alcaldessa d'Elx, Mercedes Alonso; el director de l'Alcúdia, Rafael Ramos; i alguns dels membres del seu patronat, així com del vicerector de Cultura, Esport i Política Lingüística, Carles Cortés.

La Fundació Universitària de Recerca Arqueològica l'Alcúdia d'Elx va nàixer en 1996 gràcies a un acord entre l'ajuntament il·licità, la UA i la família Ramos, propietària del jaciment. Fruit d'aquest conveni són l'actual Museu i el Centre d'Interpretació, que s'han convertit el referències obligades dins del panorama arqueològic nacional. Des d'aquest estiu, a través del vicerectorat de Cultura, Esport i Política Lingüística, responsable així mateix de les seus i l'extensió universitària, s'ha iniciat un pla de foment del jaciment amb visites programades i activitats culturals complementàries com teatre a l'aire lliure i demostracions gastronòmiques.

Escultures, facsímils, objectes de la tradició popular... fragments d'història representats de les més diverses formes han sigut triats per cadascuna de les huit seus amb què, a més del jaciment de l'Alcúdia, estaran representades en la galeria d'emblemes de les nostres seus, que s'acabarà de completar al llarg del pròxim mes de novembre. Amb ella i la mostra permanent dels seus objectes singulars es donarà una major visibilitat i presència de les seus universitàries representades en l'exposició: Cocentaina, Oriola, Villena, Benissa, Biar, la Nucia, Xixona i Alacant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.