cultura

Crònica

De mandres i galetes

El gos Canelo tenia mandra de sortir a saludar la canalla el dissabte al matí. La música feia estona que sonava, el micròfon era a lloc i el seu amo (el manipulador) l'animava sense massa sort. Als coixins del darrere del monestir de Sant Miquel, els nens anaven tastant galetes i fruits secs perquè ja els havia arribat l'hora de dinar. També circulaven sucs de fruita i algun entrepà moments abans que deixés de badallar un altre titella, a la zona del pícnic. Demostrat: els titelles i els menuts tenen un ritme vital molt diferent. Però el Festival TOT (Titelles Objectes Teatre) del Poble Espanyol ha facilitat aquest cap de setmana la trobada entre els objectes que prenen vida i els ulls que es deixen emocionar amb una marea d'imaginació. Aquell tros de fusta o pegat de roba que s'arrossega per la voluntat dels fils o de les mans dels manipuladors donen tot un altre aliment.

Diumenge, tot i les advertències del mal temps (que podria ser un xàfec per la decisió d'aquesta cinquena edició d'abocar els espectacles a les placetes del Poble Espanyol) el sol va arribar amb la gentada que s'amuntegava per tots els racons. L'èxit va fer que fos minoria la gent que entrés als espectacles de sala, perquè les invitacions eren, a totes llums, insuficients. Una bona notícia, però. Tampoc va ajudar-hi, ahir, que s'anul·lessin totes les funcions de Jack the dripper, que haguessin absorbit una colla al Jardí escultòric.Accions com El niu, en canvi, van conciliar el públic. Caliu familiar amb cotxets evitant escales, sempre amb alguna galeta a la rereguarda. La mandra de dissabte dels titelles es va transformar, ahir, en entusiasme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia