cultura

L'Ideco del Camp de Túria celebra 25 anys amb una jornada de debat

La temàtica voltarà la realitat econòmica, cultural i social d'aquesta comarca valenciana

En el marc de la celebració del 25é aniversari de l'Institut d'Estudis Comarcals del Camp de Túria, entre altres activitats previstes, hi ha una Jornada d'Estudi i Debat al voltant de la situació de la comarca i els seus municipis, que tindrà lloc el dissabte 28 de novembre de matí a Llíria.

El teixit social d'aquesta institució cultural de la comarca nota com des de fa anys es viu un període de canvis econòmics, polítics i socials de gran complexitat, amb incerteses i inseguretats que la llarga crisi econòmica i financera ha aguditzat. Una crisi també política i de valors, de caràcter estructural, exponent d'un canvi d'època.

Un dels efectes més cridaners de la crisi ha sigut l'augment de la desocupació, la caiguda de les rendes i una major desigualtat i exclusió social. La reducció dràstica dels recursos econòmics ha provocat un deteriorament de les administracions públiques, i especialment dels ajuntaments, que són l'administració més pròxima al ciutadà.

Un període de canvi com l'actual reclama segón l'Ideco del Camp de Túria, una major transparència i participació de la ciutadania en els àmbits de decisió política, una revisió dels models de governança.

Per a la jornada, s'han convidat els alcaldes i les alcaldesses de la comarca perquè consideren que és oportú reflexionar i debatre obertament aquestes qüestions que han afectat i afecten els municipis i que també han incidit en la situació actual del conjunt del Camp de Túria.

Amb aquest fi, hem convocat una Jornada d'Estudi i Debat el dissabte 28 de novembre al Centre Multiusos del Pla de l'Arc a Llíria. A les nou i mitja la presentació i a les deu hi haurà lectura de ponències i presentació d'estudis sobre diferents aspectes de la realitat del Camp de Túria, centrats en dos eixos: Economia i Societat i Educació i Cultura.

A les 11:30 Josep Vicent Pitxer, de la Universitat de València, presentarà un treball sobre la realitat socioeconòmica del Camp de Túria i Frederic Ibàñez moderarà una taula redona amb la participació dels alcaldes i les alcaldesses del Camp de Túria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.