cultura

JORDI MARTÍ

NÚMERO 1 DE LA LLISTA D'ERC AL SENAT PER LES COMARQUES GIRONINES

“Allà, som l'altaveu del procés”

A Madrid vol resoldre temes com ara els greuges de l'N-II, la gestió ferroviària i la llei de costes, i regularitzar els valors cadastrals

Confia a millorar els resultats de les eleccions anteriors i aconseguir un tercer senador

Jordi Martí torna a ser el número 1 de la llista d'ERC pel Senat amb la voluntat manifesta de “ser útil a la gent i millorar el benestar de les persones fins a assolir la independència”.

Ens escolten, als catalans, a Madrid?
El problema és que la cultura política d'allà és rància i poc democràtica. L'actitud és de menysteniment absolut. Que el procés sobiranista estigui en fase culminant provoca nerviosisme en certs partits, que no troben sortida política. Venen un relat esbiaixat i l'objectiu és laminar l'estat de les autonomies.
De què serveix, doncs, presentar-se al Senat?
A diferència del Congrés, on els temes a tractar són més genèrics, al Senat hem de resoldre qüestions en clau més local i problemàtiques concretes a escala territorial. La nostra tasca és traslladar les demandes que ens fan del territori i fer-ne un seguiment fins a resoldre-les.
Quins temes són els que el preocupen més i creu que pot ajudar a solucionar?
El tema cabdal, nuclear i central és el procés sobiranista. Nosaltres tenim un encàrrec: obeir el mandat del passat 27 de setembre i el full de ruta posterior, amb les modificacions que pugui haver-hi, per portar el país a la independència. Fins a l'últim instant, estarem al costat de la gent que ens ha fet confiança. Mentrestant, aprofitem les institucions espanyoles per solucionar problemàtiques i, sobretot, treballant per ser l'altaveu del procés allà. Aprofitem tots els fòrums i plataformes per explicar a la ciutadania espanyola i a la comunitat internacional aquest procés sobiranista imparable, amb el suport del poble de Catalunya.
I més enllà del procés?
Volem solucionar la gestió ferroviària pèssima perquè, com diu la nostra campanya, “volem un tren digne”. També, cal redreçar un altre dèficit històric com és l'N-II, denunciar els greuges sorgits dels excessos de la llei de costes i cal regularitzar els valors cadastrals en sòl rústic que tant han perjudicat propietaris del sector primari.
Confien a repetir els resultats?
A Girona és molt poc probable. Som optimistes: l'objectiu és consolidar el segon diputat i aspirar a aconseguir el tercer senador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia