Economia

La reserva de la biosfera com a estímul per a la nova economia

L'Ebre presenta dotze actuacions estratègiques per canviar el model econòmic territorial d'aquí a 3 anys

“L'objectiu és buscar el canvi de model econòmic territorial en favor del coneixement, la innovació i la generació d'activitat econòmica.” El vicepresident del Copate (Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre), Alfons Montserrat, va valorar així ahir la nova etapa de la reserva de la biosfera de les Terres de l'Ebre, que serà el pal de paller del Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT), que busca impulsar un nou model econòmic a les Terres de l'Ebre.

Liderat pel Copate i amb la implicació de les institucions públiques i privades, l'execució del projecte, que es va presentar ahir a la seu del Consell Comarcal del Baix Ebre, costarà 4 milions d'euros, amb la intenció que el 50% del pressupost se sufragui amb fons europeus a través de la Generalitat. Si la primavera de l'any vinent es confirma aquesta línia de subvenció, les accions contemplades es començarien a posar en marxa a l'estiu, amb un termini d'execució de tres anys.

Més enllà de la creació d'una DO per a la promoció del marisc del Delta, el pla també contempla un laboratori d'innovació del treball a Amposta i la redefinició estratègica del sector del moble de la Sénia.

En total, el formen 12 operacions concentrades en quatre eixos: l'E-territori, el Rural Smart Energy, els sectors líder i la innovació. En aquest context, el pla també inclou una proposta per potenciar la marca reserva de la biosfera, en la qual ja s'han adherit 80 empreses i es confia arribar al centenar abans de final d'any.

LA FRASE

L'objectiu és buscar un canvi de model econòmic en favor de la generació d'activitat
Alfons Montserrat
vicepresident del copate


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia