Economia

Recuperació i ‘reset' per al sector del moble de la Sénia

Augmenten les vendes a les botigues i fa un any i mig que no tanca cap fàbrica

El municipi del Montsià es reivindica com a referent però mira al futur, buscant la diversificació de la indústria

Continua sent la Sénia el país del moble? “Amb una dotzena d'establiments i 15.000 metres quadrats, seguim oferint la major superfície de venda del moble de Catalunya”, recorda l'alcalde de la Sénia (Montsià), Joan Moisés. Amb l'esclat de la crisi, el municipi cruïlla entre Catalunya i Aragó va passar d'un atur tècnic del 6% al 30% de desocupació.

El sector del moble, però, ha sobreviscut i comencen a sortir els brots verds: les comandes pugen en empreses i botigues, que amplien superfície i hores. Segons la Federació de Comerciants de Mobles a la Sénia, la dotzena d'establiments que hi ha al municipi van vendre l'any passat entorn d'un 8% més i enguany la tendència també serà a l'alça. “Creixem com la mitjana del sector a Catalunya i Espanya”, assegura el president, Toni Estellé. “Qui vulgui un moble domèstic que li duri més de cinc anys, a Catalunya ha de tenir en compte la Sénia”, remarca. En aquest sentit, els clients continuen arribant de diferents punts de Catalunya, el País Valencià i Saragossa, principalment. “Tornen clients que havien comprat fa deu o quinze anys”, apunta Estellé.

Pel que fa a la indústria, n'hi ha unes 25 i fa un any i mig que no tanca cap fàbrica. “L'últim any l'ocupació ha augmentat un 6%”, apunta l'alcalde.

Ara, l'objectiu és prevenir i mirar al futur, per diversificar el sector i reindustrialitzar i internacionalitzar les empreses.

Aprofitant la inauguració de la Festa del Moble i la Fira d'Artesania, el secretari d'Empresa de la Generalitat, Joan Aregio, es va reunir ahir amb empresaris. Es treballa en un full de ruta per fixar objectius per augmentar la competitivitat i avançar en la reindustrialització del sector.

LA FRASE

Seguim oferint la major superfície de venda del moble a Catalunya
Joan Moisés
alcalde de la sénia

LA XIFRA

8%
més de vendes
van registrar les botigues l'any passat i, enguany, la tendència també serà a l'alça

La compra de mobles, gratis

“La Sénia, país del moble” dóna la benvinguda als visitants a l'entrada del municipi. Un missatge que, aquest cap de setmana, es multiplica. “Iniciatives com aquestes ens ajuden a comunicar i difondre als clients que no hem deixat de ser mai el centre comercial del moble més gran de Catalunya i un dels més grans de tot Espanya”, assegura Toni Estellé, i president de la Federació de Comerciants de Mobles. El municipi del Montsià organitza la quarta Festa del Moble i la vuitena edició de la Fira d'Artesania, amb artistes que ofereixen un ampli ventall de creacions elaborades a mà. Un exemple: corbates amb fusta, com una que el mateix alcalde de la Sénia, Joan Moisés, portava ahir. Enguany hi ha un canvi d'ubicació, que permet als visitants desplaçar-se a peu per les botigues i la fira. A més d'outlets, tallers, xerrades tècniques, demostracions i recreacions històriques, la cita ofereix un ganxo d'excepció: entre les comandes fetes el cap de setmana a les botigues se sortejarà la gratuïtat d'una d'aquestes compres, per un valor màxim de 6.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia