Economia

Economia

L’hostaleria fa disparar les xifres de l’atur al Maresme

L’atur torna a pujar al Maresme per tercer mes consecutiu. L’octubre passat, 1.064 maresmencs i maresmenques es van inscriure a les oficines de treball per buscar feina. El total de persones aturades a la comarca s’eleva a 26.627, una xifra similar a la registrada el mes de desembre del 2009. Aquest augment, que s’ha donat al conjunt de Catalunya, situa la taxa d’atur a la comarca en un 13,03% i l’increment mensual en un 4,16%,

Entre els sectors econòmics més afectats, es compten els 566 llocs de treball que han desaparegut vinculats amb l’hostaleria i que representen un increment del 20,89%. El segueixen les activitats administratives i serveis auxiliars (168) i el comerç a l’engròs i al detall (127).

Les dades que es recullen a l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal indiquen que l’increment de l’atur ha afectat tots els grups d’edat. El que aplega les persones que tenen entre 55 i 64 anys concentra prop del 31% de l’atur registrat a la comarca. I si hi sumem les del grup de 45 a 54 anys concentren el 58% de l’atur comarcal. Per sexes, no hi ha canvis, ja que les dones continuen al capdavant amb 15.067 aturades, mentre que els homes són 11.560.

L’atur creix a la majoria dels municipis i només s’ha reduït a Montgat, Òrrius, Sant Iscle de Vallalta, Teià i Tiana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia