Productors i promotors del sector bio del Principat visiten Catalunya Nord

El Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) va organitzar la visita conjuntament amb el Departament d'Agricultura Alimentació i Acció Rural, el Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, PRODECA i la Diputació de Barcelona

La visita s'ha feta amb l'objectiu de conèixer de prop la seva experiència en els mercats municipals i fires locals de Catalunya Nord, quant a la promoció dels productes agroalimentaris bios. La sortida va comptar amb una cinquantena de participants, entre representants de l'Administració, productors i distribuïdors.

Els passats divendres 29 i dissabte 30 de gener, la delegació sud catalana va tenir ocasió per conèixer els mercats biològics de Perpinyà i Prada, per saber com estan organitzats, com introdueixen els aliments bios en aquests canals de comercialització i com en fan promoció.

Arran del viatge, el CCPAE n'extreu conclusions positives com «implantar algunes bones pràctiques del model francès, com la d'exhibir de forma més visible la certificació als llocs de venda, o establir criteris més definits per als mercats ecològics a Catalunya per diferenciar més els aliments produïts de forma ecològica de la resta.»

Pel CCPAE, s'ha detectat la necessitat de marcar més criteris per als mercats ecològics que ja es fan actualment a Catalunya Sud, per tal de diferenciar més els aliments bios de la resta d'oferta. Segons el CCPAE, «l'exigència del model francès d'exhibir el certificat ecològic a tots els punts de venda és una bona idea per implantar-la a Catalunya Sud».

Divendres, es van reunir amb representants de l'Ajuntament de Perpinyà, del Consell General dels Pirineus Orientals i de diverses organitzacions de l'agricultura ecològica. La jornada de dissabte es va centrar en la visita dels mercats de Prada i Perpinyà. A Prada, la delegació catalana va poder observar un mercat totalment de productes bios que s'ha consolidat a la zona amb molt d'èxit entre els veïns. Més tard, a Perpinyà, van veure un dels mercats més dinamitzats de la zona, i van tenir l'ocasió de saludar el batlle, Jean-Marc Pujol, amb qui van poder parlar del motiu de la visita així com de possibles intercanvis en un futur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.